Új hozzászólás Aktív témák

  • Flowtation

    őstag

    Sziasztok!
    Elérkezett az idő, hogy a suliban újratervezzem a rendszerünket. Lenne egy pár kérdésem ezzel kapcsolatban.

    1. Van még valaki rajtam kívül, aki a tisztaszoftvertől szerzi be az oprendszereket? Ha jól tudom akkor mennyiségi licenceket kapunk, ergo nem muszáj igényelnem mindkét suliba külön-külön, hanem elég egyhez is, és használhatom mindkét helyen? Persze ez nem hivatalos, de eddig is ugyanazok a kulcsok voltak.

    2. Újra telepíteném a szervert, mert sokat vacakoltam vele, mindenféle próbálgatásokkal, és amúgy sem árt a gyakorlás nekem. Csak a szokásos, ad,dns, wds, wsus, esetleg nyomtatószerver is, van két nyomtató amik hálóra is köthetőek. Viszont most már szeretnék minden gépet tartományba helyezni, mert eddig pl. a laptopok nem voltak. Valamint ezen agyalok, hogy legyen-e mindenkinek külön user, vagy sem. Ezek gyerekek, sok az olyan aki nem biztos, hogy meg tud jegyezni egy jelszót (!). Ha így lenne mégis, van arra lehetőség, hogy létrehozok egyet, annak minden beállítást megcsinálok, pl. profil elérés, megosztások hozzáférése, eztán ha kész akkor "klónozom"? Persze külön user/pass-al. Durván 150 userről van szó. Én olyanra gondoltam, hogy mondjuk első kettő betű a vezeték és keresztnévből.
    A sorrendiség helyes lenne így: telepítés, szerepkörök, megosztások, user létrehozás? Természetesen bármilyen más javaslatot, ötletet meghallagatok, megfontolok.

    3. A vas egy dell poweredge t20, xeon E3-1225 v3, 4 gb ram, 2x1 Tb hdd és NINCS :)) lehetőség a bővítésre.

    Nagyjából ennyi kérdésem lenne, de azért majd még pár részlet is fontos, pl, wds-nél a sysprep, vagy a nyomtatószolgáltatás beállítása, stb.

    Előre is nagyon köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

    Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

Új hozzászólás Aktív témák