Új hozzászólás Aktív témák

  • Longeye

    tag

    válasz Gargouille #26643 üzenetére

    Nekem csak az a 2 éves "kalandom" volt a Windows-os szoftver RAID-del. Előtte (és azóta is) csak Linux szervereknél használtam szoftver RAID-et. Az rendkívül rugalmas és agyonüthetetlen. Ezért is örültem meg, amikor megtudtam, hogy Windows-nak is van hasonló megoldása. Nekem nem volt vele gondom az említetten kívül, de amit leírtál, az alapján már elment tőle a kedvem.

    Én most úgy mentem a saját gépemet, hogy a munkahelyiről a munkamappákat (pl. asztal, dokumentumok, stb.) feltükrözöm OneDrive-ra. Az otthoni gép ezzel van szinkronizálva, így otthonról is tudok dolgozni ugyanazokkal a fájlokkal, szinte mintha bent lennék. Meg persze mindenhonnan elérem ugyanezeket, ahol van net, pl. akár a telómról is, ha szükséges. Otthon meg van egy Samba fájlszerverem ZFS RAID1 fájlrendszerrel. Még régebben egy tanfolyamon azt mondta az oktató, hogy a kódolós vírusok nem tudnak a ZFS snapshot mögé nézni, ezért minden mentés után létrehozok egyet. Élesben még nem teszteltem, mert szerencsére sosem volt dolgom ransomware-rel (kopp, kopp, ...).

    A kollégákat is próbálom rávenni a felhős tükörre és volt is már vele gyakorlati tapasztalatom többször is. Kollégának cserélni kellett a winchesterét. Clonezillával felmásoltam az imaget, bekonfigoltam a OneDrive-ot és minden vissza is került a helyére. Az asztali ikonokat persze el kellett rendezgetnie, de mindene megvolt, a legfrissebb verzióban.

    Otthon a másolást csak kézzel csináltam eddig a Sambára, nem ismertem ezt a VeeamAgent-et. Ezt én is ki fogom próbálni. Köszönöm a tippet! :R

    /* Egy lelkes kontár */

Új hozzászólás Aktív témák