Új hozzászólás Aktív témák

  • CsodaPOK

    senior tag

    Sziasztok!

    Vékonykliens infrában valaki járatos errefelé?

    Lesz egy Server 2012 alapú terminál infra, amire a userek valamilyen vékonykliensen keresztül fognak becsattanni RDP kapcsolaton keresztül.
    A fájó pont a nyomtatás kérdése, ugyanis ezercsilliárdmilliárd féle nyomtató lesz használva. Helyi USB-n csatlakoztatott és hálózati nyomtatóra sikerült leszűkíteni a kört.
    Amiről nem találok értelmes infót az az, hogy a nyomtatók hogy a pékbe fognak működni.

    Windows Embedded esetében relatíve egyszerűnek tűnik a mutatvány, mivel a nyomtatódriver beletelepül az OS-be, majd az RDP univerzális nyomtatóátirányítási szolgáltatásán keresztül kijön a nyomtatás.
    Azonban ha lehet, szeretnénk elkerülni a Windows Embedded-ek használatát. Minél "butább" a vékonykliens, annál jobb. Illetve még az is kikötés, hogy a TS szerverekre nem telepíthető nyomtatódriver.

    Nade mi a helyzet egy nem Windows-os kliens esetén? Konkrét példának vegyünk mondjuk egy HP t510-es vékonyklienst HP ThinPro OS-el, illetve egy HP t410-es smart zero klienst.
    Mindkettő támogatja az RDP 7.1 protokollt, tehát képesek kapcsolódni az infrastruktúrába valamint ismerik az RDP-ben rejlő nyomtató átirányítási szolgáltatást (hisz kompatibilisek a protokollal).

    Viszont a kliens hogyan fogja kezelni a nyomtatót? Tehát bedugom az USB portra, OK. Ezt követően hogyan zajlik le a felismerési folyamat? Tartalmaz a kliens egy "univerzális" nyomtató drivert, amivel aztán a nyomtató vagy működik vagy nem? Vagy van lehetőségem a vékony/smart zero kliens OS-ébe drivert integrálni? Ha igen, akkor milyen drivert kellene keresni a gyártó honlapján?

    Néztem a nagyon-nagyon zéró klienseket, de se a Dell (Wyse)-nál, se HP-nál nem találtam olyat, ami támogatná az MS féle RDP-t. :(
    Esetleg valakinek van tudomása olyan zéró kliensről, amivel megy az RDP?

    Minden segítséget köszönök!
    CsodaPOK.

Új hozzászólás Aktív témák