Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz kchris78 #133271 üzenetére

    Az EU-s mobilnetre van csomagja az előfizetésében, ezért ezt illogikusnak érezném letiltani. Van EU-n kívüli mobilnet csomag is (világjáró?), ilyenje azonban nincs. Ehelyett van a szolgáltatónak a forgalmi díj alapú verzió, ahol 1 mega fejből olyan 3300 Ft. Ezt nem értem, hogy miért kapcsolják be. Illetve, hogy miért nem lehet kikapcsolni/lemondani. Régen egyébként úgy volt, hogy ha nem volt roaming csomagod (még EU előtti időkben volt), akkor nem volt mobilneted külföldön, nem volt ez az automatikus forgalmi díj alapú verzió.

    "Illetve kérdés ha egy nemzetközi adat csomag lejár akkor valószínű megáll az adat amíg nem vesz nagyobbat."

    Pont, hogy nem. Ha EU-n kívül vagy, és nincs kikapcsolva az adatforgalom, akkor elkezd számlázni 300 valahány Ft-ért 100 kilobyte-onként. EU-n belül leáll az adat, de itt most EU-n kívüli verzióról volt szó (átutazás van EU-n kívüli országon).

    "de akkor a telefonálást is le kell tiltani mert véletlenül sokat beszél és az is nagy számlát generál"

    Nyilván te is tudod a különbséget aközött, hogy indít vagy fogad egy hívást (ott egyértelmű emberi akarat és cselekvés kell hozzá), és aközött, hogy a telefonja a háttérben minden beavatkozás nélkül szinkronizálja a különböző fiókokat. Tehát a beszéd és a mobilnet ebből a szempontból teljesen más kategória.

    Egész egyszerűen az lenne a megoldás, hogy ahova van csomagja az előfizetőnek, ott van forgalmazás (EU-s mobilinternet), ahova nincs csomagja, ott nincs (EU-n kívül). Ez szimplán akarat és beállítás kérdése. Mint ahogyan belföldön, mikor elfogy az adatkereted, akkor leáll az adatforgalom, mert nincs már rá kereted (csomagod). Ennyi erővel csinálhatnák azt is, hogy a belföldi netcsomag kimerítésével itthon is elkezdenek számlázni egy forgalmi díj alapú csomagot, de nem teszik, egyszerűen nincs mobilnet. Ugyanennek kellene megtörténnie külföldön is, ha nincs csomagod, nincs net.
    Gondolom így érthető mire gondoltam.

Új hozzászólás Aktív témák