Új hozzászólás Aktív témák

  • Rent

    senior tag

    Meg így, hogy lehet egyáltalán tervezni? Július közepén, amikor kitalálták, hogy 10x villany és 9x gázár lesz, természetesen az akkori feltételekkel gyorsan átszámolva az ember úgy döntött belevág. 50% oft-nél fele a rendszer, még az akkori árak viszonylag nyomottak, sikerült viszonylag olcsón daikin 5kw klímákat is szerezni, stb.
    Erre még fel sem szerelik az advesz órát, már kijön, hogy aki okt 31-ig nem igényli meg, az bukja a visszatermelést.
    Megnyugszik az ember, jól döntöttünk, még időben léptünk.
    Eltelik 2 hét kijön, hogy fixen 10 évre számolhatunk vele, nem baj, 1 nap alatt megemésztette az ember, azalatt bőven megtérül és lesz idő tervezni, hogy mi legyen utána.
    Eltelik megint 1 hét és mai állás szerint van 1 évünk, hogy megtérüljön, ami nehezen kivitelezhető, utána meg a számok miatt télen, amikor ezzel fűtene az ember, ugyanúgy fizetni fog, illetve nyáron is, amikor naplemente után locsolná a kertet, hogy ne égjen ki, illetve töltené az autót, amikor hazaér az ember a munkából.
    Mindezt csak azért, mert kényük kedvük szerint folyamatosan úgy játszanak a számokkal büntetlenül, mindent a rendszerre és nemlétező dolgokra fogva, hogy véletlenül se járj jól még akkor sem, ha előre kifizetsz milliókat és ezzel segítve őket is azzal, hogy napsütötte időszakban 14x áron adják el a szomszédoknak azt amit a Te általad előre megfinanszírozott rendszer megtermel. Ez is kevés nekik.
    Nyári szombat 11:42-es céges teliáras üzemanyagár bevezetésről nem is beszélve, ami 18 perccel a kihirdetést követően életbe is lépett, hétvégén!
    Fűtés nélkül (gáz) volt havi 25-30e a számla 1 e-autóval, most nem tudom mennyi lenne, tippre 40-50 között. Viszont 2022.11.18 óta van advesz óra, azaz 11 napja és most néztem 650kw-ot vettünk ki a rendszerből, tehát durván 1700kw lesz a havi. Persze 22-24 fokon mennek éjjel nappal a klímák és a kocsit is töltögetjük, de még nincs csak 0 fok. Nem erre invesztált az ember, hogy majd ezt 1 év múlva fizetni kelljen, termelt időszakban meg 14-edét kapjuk vissza.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák