Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz agyarka #3930 üzenetére

    Hát igazából nem tudok mit mondani erre mert sajnos nem értek hozzá. :( Ugye írtak a napelemesek, hogy hívjak ki egy regisztrált szerelőt átnézni a mérőhelyet mielött ők jönnek, kérdezzek rá a bővítésre stb...
    Kihívtam egy öreg helyi fickót,akit elsőnek dobott fel a rendszer az EON honlapján. Rendes csókának tűnt.
    A kábelnél arra hivatkozott, hogy ez egy régi 25 éves kábel, nagyon belóg, megnyúlott, azt mondta ilyen 10 kW körüli napelemes rendszerhez ez már nem való a visszatáplálásra,és szerinte ez nem kerül nekem semmibe. Ez tényleg így van? Mondom Akkor legyen új légkábel, ami valahogy meg van feszítve .( bocs ha hülyeséget írok, valami ilyesmit mondott )
    A szekrényre azt mondta hogy ennek az új változatát fogadják már csak el,ha új mérőhely kialakítást csinálnak azt hiszem ezt a nevet is mondta a szekrényre ,amit te írtál. Ha nem kellene áthelyeznem jó lenne szerinte.Olyan kell már, Aminél nyitható az óra előtti üveg/ műanyag ablak, valami ilyesmi.
    Én is feldobtam az ötletet, hogy falon kívül legyen, de már nekem le van vakolva a házam és le van szigetelve ...azt mondta hogy ő szívesen felteszi a szigetelésen kívül,de az összes kábelcsövezést és vezetéket is akkor kívül kell elvezetnie, ami szerinte nem túl esztétikus és nem túl biztonságos, ő bevésné. nem láttam még hogy néz ki egy ilyen kívülre helyezett szekrény sajnos-
    Megmarad a régi szekrényem, azt mondta hogy nyugodtan kérhetem oda is napelemesek bekötését mert a biztosíték tábla meg minden megfelelhet neki ugye be van kötve a rendszerbe.
    Most igazából lesz az új szekrénybe minden féle kör külön biztosítva,fi relé stb, plusz a klímák is külön körön lesznek,a napelemes bekötés is külön dobozt kap és lesz egy komplett szekrényem ( régi)szintén bebiztosítékozva.

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák