Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    válasz ratkaics #55899 üzenetére

    Szia!
    Köszi a választ, ezekre az infókra van szükségem

    Visszatáplálós rendszert szeretnél?
    Legális rendszer kell, ha esetleg beleférek valami pályázatba az sem baj. Nem érdekel a visszatáplálás, amit lehet elfogyasztanék. Bár pályázat esetén beraknak valami villanyórákat havi szaldós elszámoláshoz, de nem érdekel ha nulla megy visszafelé.
    Mennyi a házatok fogyasztása?
    Sok. Átlag 350kWh havonta csak a nappali áramon, ehhez jön a H tarifa. Nonstop megy 3 számítógép, vannak gyerekek a mosó és szárítógép éjjel nappal megy. Van egy kis műhelyem ahol mindenféle gépeim vannak meg 3d nyomtató, CNC maró stb. Szóval nem vagyunk benne a rezsicsökkentős körben :D A zöld pukli az az öntöző ami naponta ment a kánikula miatt.
    40k körül van a havi villanyszámlám nappali+h. Viszont semmi más rezsim nincs (internet még, illetve pár száz forint víz) szóval nem tartom soknak egy családi ház esetében. Panelban többet fizettem havonta. Ahogyan írtam elsősorban a villanyhálózat gondjai miatt szeretném ezt a rendszert, nem pedig spórolni.
    Itt az éves mérleg:

    Mennyi a max pillanatnyi teljesítményigény?
    450W a ház idle teljesítménye és 1.5-2kW amikor minden vacak megy, süt az asszony, megy a mosógép, megy az öntöző stb. De nyilvánvaló, hogy nem akarok ipari cuccot ezért nem 2kW-ra kell méretezni. Az kellene, hogy ha ezek a másodperces kimaradások történnek minden maradjon áram alatt. Mondjuk min 3-4 percig 1kW fogyasztással.
    Aztán az akkupakk este meg normál üzemben csepegtessen vissza, hogy a számla is csökkenjen. Ezért nem gondolom, hogy olyan iszonyatos akkupakk kellene nekem. Illetve ezért gondolom, hogy valami szerényebb méretűvel kezdeném aztán ahogy van pénz vennék hozzá egy-egy modult.

    [ Szerkesztve ]

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák