Új hozzászólás Aktív témák

  • kmarci25

    Topikgazda

    válasz Amilo02 #11791 üzenetére

    Olyan opció nincs (vagy csak én nem találtam), hogy csak szinkronos tartalmat mutasson, olyat viszont lehet, hogy csak a régiósított tartalmat lásd, azaz amihez létezik magyar szinkron és/vagy felirat. (Magyar nyelvűre kell állítani a profilt.)
    És igen: mostanában szinte valamennyi új tartalom szinkronnal érkezik, de a korábbiak esetében csak ritkán szinkronizálnak utólag, és nyilván főleg a saját tartalomra koncentrálnak, tehát ami régebbi és nem Netflix gyártás, ott nagy eséllyel nem lesz szinkron.

    Én azt gondolom, hogy egy színész játékánál a hanghordozás, hangsúlyozás, hangszín is fontos, ami a szinkronnal elvész, illetve nem a képernyőn látott színész alakítását látjuk hangban, hanem másvalakiét. Ez lehet jó/jobb vagy rossz/rosszabb, de semiképp sem ugyanolyan, mint amit a képernyőn látható színész játszott. Tehát egyik oldalon (a szinkronén) ott a kényelem, illetve az, hogy a képernyő alsó harmadára kell koncentrálni, ahhoz hogy elolvasd a szöveget, a másik oldalon pedig (az eredeti hangén) a teljes színészi játék élvezete. Ez néhány esetben fontosabb számomra, úgyhogy nagyrészt felirattal nézek mindent. Nem utolsó sorban egy idő után már megérted, amit mondanak, csak néha kell a feliratra pillantani.

    [ Szerkesztve ]

    "There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

Új hozzászólás Aktív témák