Új hozzászólás Aktív témák

  • NyMRooD

    őstag

    válasz l.skywalker #14084 üzenetére

    Az, hogy az ex címek adják el a konzolt nem jelenti azt, hogy ugyan annyit kell eladni 1-1 címből mint konzolból, a lényeg az, hogy maga a tudat, hogy egy vagy több téged érdeklő címmel csak akkor játszhatsz ha megveszel egy bizonyos hardvert, vásárló erőt generál, ettől még nem fog ezekbő annyi elmenni mint konzolból.

    Saját példám tLoU miatt vettem anno PS-t (többek között), a mai napig nem játszottam végig, a GoW Ragnarök és a közelgő Pókember 2 pedig elég volt, hogy váltsak PS5-re (mind a 2 homeolva van meg, szóval nem látszok az eladásokban). Nitendo Switch-t vásárláshoz elég volt a Zelda BotW és a Mario Odessey (igaz csak az Oled-del szálltam be), meg is van mind a 2 cím egyik használtan a másik kölcsönben (a gazdája használtan vette), egyik sem látszik az eladásokban, de a konzolt miattuk vettem, cserébe vettem ott már 3-4 másik játékot, ami meg a Nintinek hozta a pénzt.

    Persze csak egy példa vagyok én is, de sokan vannak még rajtam kívül akik hasonlóan gondolkodnak (persze ki tudja mennyien), szerintem fontos eleme az ex cím a konzoleladásoknak, persze számokkal nem tudom én se alátámasztani, de az elenkezőjét sem lehet. Mindenesetre jelenleg 3 konzolból kettőnél vannak egekben a hw eladások, a harmadiknál pont nincsenek ex címek (persze magában ez sem bizonyít semmit).

    Másik példa, én ps-t vettem, haverom konzolt akart, nem zárkózott el az ex címektől, de nem voltak elsődleges fontosságúak, tetszett neki az xbox is, szerintetek mit vett, boxot amin nem volt ismerőse vagy ps-t amin volt, illetve ő az exek miatt lett ps tulaj vagy sem (ha boxot veszek ő is azt vett volna)?

    Szóval egyértelműen mi úgy sem tudjuk eldönteni, hogy mi miatt megy jobban a Ninti vagy a PS mint a Box, de szerintem abban egyetérthetünk, hogy több dologból áll össze és közte vannak az ex címek is, valamilyen szinten. Ami biztos nincs az az erősebb hardver, az láthatóan semmit nem számít.

    PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

Új hozzászólás Aktív témák