Új hozzászólás Aktív témák

  • F-ECT$

    titán

    válasz frankdelgado #2394 üzenetére

    Látod? Nem törölték.

    Három megjegyzés:
    -Valóban nem teljesen ugyanaz egy fizikai tárgy ellopása és egy szellemi jogdíj meg nem fizetése miatti vagyoni hátrány okozása, de mindkét esetben anyagi kárt okozol valakinek. Egyszerűen szólva lopsz, kevesebb vagyona lesz a sértettnek, még ha jogilag nem is pontos a megfogalmazás.

    -A használt játék vételénél fizet jogdíjat az első vevő. Ha nem szeretnének használt piacot a konzolokon, akkor hasonló megoldásokat alkalmazhatnának, mint a pc-k esetén: a megvett lemezt accounthoz lehetne kötni, szóval ez nagyon nem warez.

    -A magyar törvény tényleg eléggé rossz, egyszer azt írja, hogy a jog megsértése: "Aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait vagyoni hátrányt okozva megsérti ..." majd utána az említett 5-ös pontban fel is menti ez alól: "Nem valósítja meg ... feltéve, hogy a cselekmény jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja". Szóval itt még lenne jogalkotói teendő. Bár valóban nehéz egy olyan területet szabályozni, ahol a kész alkotás lényegében költség nélkül végtelenül sokszorozható, ám az előállítása akár súlyos dollármilliókban mérhető.

    Dive ever, work never.

Új hozzászólás Aktív témák