Új hozzászólás Aktív témák

  • djozsi

    senior tag

    válasz Mister_X #12163 üzenetére

    A Nintendo az előző üzleti év végéig 18 millió Switchet adott el és erre az évre 20 milliós eladást becsül maga a cég, szóval ha tudják tartani a becsült értéket, akkor jövő március végéig 38 milliónál fog járni a platform.
    A személyes tippem az, hogy a 20 millió elképzelhetetlen, ilyen példányszámban életük derekán szoktak fogyni a legsikeresebb konzolok, szóval talán majd 2-3 év múlva, ha lesznek jó bundlek és óriási first party library. Ha tényleg megcsinálja a Nintendo, akkor le a kalappal előttük, én nem hiszek benne és szerintem az új negyedéves jelentésben csökkenteni is fogják ezt a becslést olyan 16-18 millióra.

    A Microsoft már nem közöl konkrét számokat, ugyanakkor az EA a saját üzleti évzáró conference callján kiadta, hogy 30 millió körül járt a One 2017 végén, de ez nem lett megerősítve.

    A 360 "párja" a Wii volt egyébként, abban a generációban a Nintendo a Wii-vel állt rajthoz és 102 milliót értékesítettek belőle. Ez volt egyébként a hetedik konzolgeneráció.
    A Wii U már a current gennel esik egybe, nyolcadik generációs gépként tartják számon, csak már a gen közepén elengedték és váltottak a Switchre. Úgy is szokták mondani, hogy a Switch az, ami a Wii U kellett volna, hogy legyen, a Wii U egy útkeresés/prototípus platform volt.

    360 - 2005 november
    Wii - 2006 november

    Wii U - 2012 november
    One - 2013 november

    Wiki oldal az egyes generációkról: [link]

Új hozzászólás Aktív témák