Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz 30z.Samu #41164 üzenetére

    A bundle-ökben adott V2 szerintem sem ér 140-150 eFt-ot, még úgy sem, hogy adott esetben 18-20 eFt értékű a játék, ami benne van. Manapság mindent próbálnak lenyomni az emberek torkán azzal a szlogennel, hogy "de ez limitált kiadás", vagy "ez kézműves termék", stb. Nagy szart: minden termék sorozatgyártott, még az is, amire ráírják, hogy limitált. Ha valami tényleg annyira prémium, hogy minőségi/kézzel készült termék és ténylegesen is alacsony példányszámú, az meg nem annyival kerül többe, mint amennyivel ezeket többért sütik el. Szeretik a gyártók (tisztelet a kivételnek) a mai - kereslethez mérten - szűkös gyártási kapacitást úgy beállítani, hogy azért van kevés a termékből, mert az különleges és ennek okán nem restellnek magasabb árat szabni a termékre.

    Ettől függetlenül meg merem kockáztatni, hogy az OLED-et az adott listaárán még lehet, hogy némi buktával is adta a Nintendo és - részben - ezért nem feltétlen törik magukat az újabb széria legyártatásával. Anno azt olvastam, hogy 1 hónapnyi gyártási kapacitást tudtak foglalni az OLED gyártására, amit akkor legyártottak, az pedig már nyilván mindenhol kifogyott - szerint 90%-ban már a nyári előrendeléseink következtében. Nem tudom, hogy mennyi a margin egy-egy OLED-en, de látva a keresletet, nem lennék meglepve, ha a következő szériát már magasabb áron adnák. Azt gondolom, hogy pont az OLED az a termék, ami a mai Nintendo modellek közül kétség nélkül megéri az árát. Más kérdés, hogy ennek a gépnek már a lassan 5 évvel ezelőtti debütáláskor így kellett volna megjelennie V1-ként - különösen, ha megnézzük, hogy már a jóval korábbi PSP-ből is volt OLED-kijelzős modell.

    mike1334 #41165: szerintem ez az összehasonlítás azért sem fair, mert - ahogy írtad is - almát hasonlítasz körtéhez. Most akkor jöhetnénk azzal is, hogy 150 eFt-ból valaki már - kis túlzással - autót (inkább romot, de a lényegen ez nem változtat) vesz, ami 1 tonnás a Switch párszáz grammos tömegéhez képest és ráadásul elvisz A-ból B-be is.
    Teljesen más dimenzió a PS5 - szerencsémre augusztusban beléptem abba a táborba is, így van közvetlen rálátásom. Mikor kijött az OLED és vele együtt a Metroid Dread, kb. egy hónapig rá se néztem a PS5-re, pedig alig 2 hónapja volt meg, csomó félbehagyott játékkal, tehát még az újdonság varázsa is erősen megvolt. Félre ne értsd: imádom a PS5-öt, szerintem a valaha készült legjobb asztali konzol, minden percét élvezem, amit előtte töltök, de nem hasonlítanám a handheld élményhez, mert teljesen más. Mind a kettő vastagon megéri az árát, a PS5-re ez különösen igaz: a 185 eFt-os árát vizsgálva nem is értem, akiben ez felmerül: belépő szintű VGA-t sem lehet ma ennyiért venni, ha pedig egy vele ekvivalens teljesítményű teljes PC-t akarnánk építeni, bőven 1 mFt fölött lenne a végösszeg.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák