Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    válasz trutya #33494 üzenetére

    Ha a teljes képet nézem tehát offline-single és online-multis játékokat, akkor nem hatja ki a GTX 1070 Ti-t az a i5 4440. Tehát, feleslegesen áll benne a pénzed, mert a plusz erőt nem éred el a meglévő CPU mellett.

    Nincs párban a teljesítményük.

    Most inkább egy GTX 1060 3GB VGA-t tennék abba a gépbe egy GTX 1070 Ti helyett.
    De még egy GTX 1050 Ti is megfontolandó, mert az is egy nagyon jó kártya 1080p és 60 Hz mellé.

    Ha úgy is gépet fogsz fejleszteni mint ahogy írtad, akkor már most elkezdenék gyűjteni egy jobb alaplapra, amiben lehet cserélni a CPU-t, mert minden szempontból megfelelő kialakítású: kellő hatásfokú VRM és rajta lévő hűtés, elegendő sebességű és mennyiségű USB csatlakozó stb-stb.

    Gondolok itt arra, hogy ha majd a következő gépednél megalapozol egy jó alaplappal, akkor az 3-4 vagy akár 5 évig is úgy ki tud majd szolgálni, hogy csak az igények tükrében erősebb CPU-t is bele tudsz tenni. Tehát alaplapot és RAM-ot nem kell majd cserélni, mert elég lesz a plusz teljesítmény eléréséhez egy jobb CPU-t tenni a régi helyére.

    _Most elérhető CPU-kkal_ például, amit majd későbbre-jövőben át lehet ültetni az akkor elérhető CPU-k fényében:

    Intel i5 8400/8500/8600 --> i9 9900K

    AMD Ryzen 5 2600 --> Ryzen 7 2700 sima vagy X/2800 X(?)

    A milyen gépet topikban segítenek ha majd arra kerül a sor: Milyen asztali gépet vegyek?

    Az ilyen kisebb ráfizetéses cserék nem feltétlen érik meg minden esetben. Tehát ha egyszer veszel egy vagy több drágább alkatrészt a jövőre gondolva-igényeid tudatában, akkor ahhoz már nem kötelező hozzányúlni más alkatrész cseréjekor, mert egy jól megválasztott alkatrészre építhetsz.

    Én házat mindig úgy választottam, hogy tudom milyen belső kialakítás szükséges a jó légmozgáshoz és szerelhetőséghez.
    Meg persze az sem mindegy mi hogyan fér el benne azaz, meddig tudok elmenni pl CPU hűtő magasságban vagy mekkora radiátor fér el egy adott házban CPU hűtés esetén (a CPU hűtés már behatárol egy CPU teljesítményszintet adott házméretnél, mert valahogy hűteni kell) és azt hova tudom tenni, hogy ne melegítsen más alkatrészt vagy fogja a levegő áramlását. Milyen széles és hosszú VGA-t tudok belerakni és hasonlók.

    A tápnál a minél több garanciát nézem a leadott teljesítménye mellett és hogy ezt hogyan tudja a gyakorlatban mekkora zaj mellett teljesíteni.

    Egy jó ház-táp kombinációval tízezreket lehet spórolni, ha tudjuk mire van szükségünk most és a jövőben. Plusz a CPU-t komplikáltabb cserélni és így plusz teljesítményt elérni, mint egy VGA-t, mert akkor már egész platformot lehet cserélni kell. Ezért érdemesebb a CPU-nál egy picit erősebbel számolni vásárláskor, és akkor nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

    [ Módosította: Intruder2k5 ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák