Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackSoft

    addikt

    válasz proci985 #26327 üzenetére

    Hát az NV mindig is drága volt. A forint meg azóta csak romlott, az árak dollárban is mennek fel, így ez a 3 tényező nagyban hozzájárul ahhoz, hogy megfizethetetlenebb legyen sokaknak.

    Erre példa (csak példa alapú számokkal), tavaly $500-t kerestem havonta. Most $440-et keresek, pedig kaptam közben előléptetést, és már nagyobb forint alapon a fizetésem. NV kiadta az XY kártyát $699-os áron, amikor még $500-at kerestem. Megvettem gond nélkül a második hónapban. Most pedig amellett, hogy már csak $440-et kapok, $799-ért adja az NV az XZ kártyát. (És ezek mellé még bele lehet kalkulálni, hogy a $799 az itthon valamiért $899-re változik...

    (#26327) proci985: Én nem tudom, hogy ezek a mobil cuccok, hogyan is mennek, de! Asus 200k-s laptop korájhét 8 giga DDR3 rám, (energy bullshitsaving technologies off) fél óra míg egy kurva excel-t betölt, az outlook (kb 80-150k e-mail egy mappában) egyik mappából a másikra kattintva szó szerint 15perc számolás mire átmegy, ugyanott összes-kijelöléskor "kalkulálás" címen 10 perc, majd a mozgatás, vagy törlés újabb 15 perc.

    (nem csak nálam, mindenkinél a cégnél, pedig senkinek sincs ugyan olyan laptopja, a közös, hogy többnyire már i7 van mindegyikben)

    2007 MBP C2D 2,5Ghz 4GB DDR2 excel előbb betölt, mint itt az 5960X-el DDR4-el. Ha 300k levél van egy mappában, katt, és ott van. Ha kijelölöm, azonnal ki van jelölve, és törlésre kiírja, hogy kész, üres...

    Na innentől kezdve kell a fasznak winfos meg korájkilenc, amikor egy 10 éves gép, amit arra terveztek, hogy működjön, elbír a feladattal.

    Új MBAir-t meg amennyit nyúztam eddig, az még gyorsabb a kis egy-egész-valahány Ghz-es mobil procival.

    Szóval nem kell tartani, hogy gyenge lesz szerintem :N

    [ Szerkesztve ]

    ---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------

Új hozzászólás Aktív témák