Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz stratova #78671 üzenetére

    A Hawaii back-end számban hiába ugyanannyi, a Vega back-end sokkal erősebb a gyakorlatban. Ezért olyan veszettül erős a kis Vega a Ryzen APU-ban. Ezek a számok nem jelentenek sokat, ha körülötte kicseréled a rendszert, és a gyakorlatban hatékonyabbá teszed.

    A Vega 12-ben 1280 shader lesz ~1700 MHz-es órajellel és 256 GB/s-os sávszéllel. Messze a Polaris 11/21 fölött van ennek a teljesítménye. Persze a lapka inkább a Polaris 11/21-hez van közelebb méretben, de ez a lényege igazából, hogy egyszerre kiváltsa az összes Polarist, és akkor a teljes termékskála Vega lesz. Kivéve a Polaris 12-t, de az igazából csak arra van, hogy képet adjon, tehát nem kritikus termék a stratégia szempontjából, irodába viszont megteszi.

    A device ID nem sokat jelent önmagában. Akár az is lehet, hogy valaki kért Kínához egy módosított specifikációt, vagy csak egy projekt fut a háttérben aminek ez a lapka az alapja, de sose fog rá termék épülni. Kína egyébként opció, mert a Subor miatt sok cég nagyon zabos az AMD-re, őket próbálják talán megnyugtatni egy speciális Polarissal. A "miért nem rendeltetek ti is egyedi lapkát" szöveg nem igazán jött be a gyártóknak. :)) Még ha rá is eszmélnek, hogy milyen igaz, akkor is már mindegy. :DDD

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák