Új hozzászólás Aktív témák

  • Per Degaton

    tag

    Sziasztok!

    Épp VGA vásárlás előtt vagyok és dilemmázok a 4090 és a 7900 XTX között (4080 biztos nem lesz, egy gyakorlatilag 70-es kártyát nekem nem fog eladni az Nvidia félmillióért).

    Az egyik dolog ami visszatart a 4090-től az ez a 12vhpwr-es történet. Értem, hogy kattanásig be kell nyomni a kábelt és figyelni, hogy jól álljon és akkor 99%, hogy nem lesz baj, de ha megveszek egy abszolút prémium kártyát 700-800 ezerért akkor én nem akarom monitorozgatni windowsban, hogy elég magas a feszültség a csatlakozónál és nincs-e épp baj stb.
    Meg azon aggódni, hogy bekapcsolva hagyhatom-e a gépet ha elmegyek otthonról, vagy ha lefekszem aludni mert esetleg kigyulladhat.

    Olvastam, hogy az Nvidia az új szériákat már elvileg egy javított tápcsatlakozóval árulja ahol elvileg orvosolták ezt a problémát, mint a 4070ti-nél: Nvidia is quietly upgrading GeForce RTX 4090 cards with a safer power connector | TechSpot

    Vajon lehet tudni, hogy ez mikor ér el hozzánk? Illetve ha el is ér netes rendelésnél gondolom lutri a dolog, hogy milyet kap az ember...

    Szóval leginkább emiatt kezdek kicsit 7900 XTX felé hajlani, ott ilyen gond nincs. Igaz kicsit - azért annyira nem sokkal - lassabb, nincs frame gen és DLSS, de cserébe olcsóbb is vagy 250-300 ezerrel. És garantáltan nem gyullad ki :)
    (És egyébként 100%-ban single player gamingre kell, 4k60, esetleg 120Hz-re, LG Oledhez. Ezt szerintem a 7900 is tudja. Csak jól esett volna csúcskártyát venni egyszer és most bele is férne akár.)

Új hozzászólás Aktív témák