Új hozzászólás Aktív témák

  • Alvin_ti4200

    félisten

    válasz nutella1 #2007 üzenetére

    Bár valóban nem (feltétlenül) az általad felsoroltak tehetnek arról, ha valakinek valamire nincs pénze, a termék igenis drága. Attól, mert kedvező ár/teljesítmény mutatóval rendelkezik még nem lesz olcsó vagy éppen megfizethető :) Azt is hozzátenném, hogy csak azért, mert fizikailag valaki ki tud fizetni ennyi pénzt még nem jelenti azt, hogy meg is engedheti magának, de nyilván ezt nem kell magyarázni.

    Nálunk az RTX 4090 FE ára (£1,699) a UK nettó medián átlagfizetés (£1,999) 85%-a (forrás: gov.uk). Én a londoni medián fizetés felett keresek nem is kicsit, viszont egyedül lakom, így szürreális mértékű pénzt emészt fel a lakbér, így még nekem is egy szabad szemmel jól látható kiadás lenne egy ilyen kártya megvétele. Más kérdés, hogy minden pénzemet félreteszem és befektetem, ami nem utazás, élelmiszer, háztartás és hasonló, ami hosszútávon nem túl egészséges. Ha ezt nem csinálnám, két havi megtakarításból kifutná egy 1700 fontos termék.

    Ez nem kioktatás volt vagy ilyesmi, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy Magyarországtól nyugatra sem csapnak ki az emberek ennyi pénzt egy videokártyára még ha a hamar elfogyó készlet alapján így is tűnik. Több, mint 80 millióan laknak a UK-ben, az öt legnagyobb PC-s webshop alig párezer kártyát kapott összesen, szóval az arány egy statisztikában is kimutathatatlanul alacsony szám.

Új hozzászólás Aktív témák