Új hozzászólás Aktív témák

  • Csavarnyuzo

    őstag

    válasz MaCS_70 #16138 üzenetére

    Kérésed szerint -bocs ha "kicsit" cinikus lesz-.

    Amiket írsz általánosítások.
    "26 éve használok Okit. Összességében nagyon elégedett vagyok a márkával, akár csak a környezetemben több nagybani felhasználó." - Jó régen. Mint azon felhasználók, akik máig felriadnak rémálmunkból, mert kapcsolatban álltak OKIPAGE 6ex vagy hasonszőrű társaival. Azért erre biztosan emlékszel.

    "... ezért az Oki, Lexmark, Kyocera, Brother vonal megbízhatóbbnak tűnik." - Ezt hány készülék használati/javítási/meghibásodási statisztikájából sikerült ilyen határozottan kijelenteni? És milyen futási teljesítménnyel bírtak ezek a készülékek?

    "Ezek közül az ismeretségi körömben még egy sem romlott el, pedig vannak nagyon sokat futott példányok is." - Aham. 23 évig szervizeltem, nettó baromság. Kivéve ha Microline :DDD

    "A Canonokkal, HP-kkel (akár HP, akár Canon), Xeroxokkal azért rendszeresen akadnak gondok." - Mint mindegyikkel. A HP pár -na jó kicsit több- évvel ezelőttig kis túlzással egymagában értékesített annyi gépet, mint az általad felsorolt másodvonalbeli gyártók összesen, nyilván a meghibásodások aránya is jóval több, több jön felszínre a fórumokon.

    "Legutóbb éppen (három hete) egy nyomtatószerelő erősítette meg ezt az álláspontot, de az elmúlt kb. 15 évben nem találkoztam olyannal, aki ne értett volna vele egyet."
    Ha randomszerűen felhívnál a telefonomról 30-40 szakmabéli kollégát biztos meglepődnél a véleményükön.

    Nem akarom fényezni egyik márkát sem, mindegyiknek vannak jól/rosszul sikerült modelljeik. OKI-nak megvan a "célterülete", aki kicsit benne van tudja hova veszik leginkább.

    Viszont kérdeznék valamit. Mekkora szelet jutott az irodatechnika otthoni/SOHO szegmensének tortájából a Samsungnak mondjuk 10 éve? Mekkorát nőtt ez a szelet torta addig, amíg a HP meg nem vette a Samut? Az OKI esetében -de lehet Xerox, Lexmark tökmindegy- mekkorát nőtt a torta? Pff.

    Ps Samsunggal mi a helyzet? Büdös amióta megvette a HP? Bezzeg előtte tíz ujjukat nyalták meg utána a népek.

    A pirosat kell elvágni.

Új hozzászólás Aktív témák