Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Sikerült végre odáig eljutnom, hogy az előző tulaj által rám hagyott öntözőrendszerre is vessek egy pillantást (mondjuk ugye ez egyben kényszer is volt már így március végén.. :) ). Egy kőkorszaki Hunter EC vezérlőm van, 5db szeleppel, abból tudtommal 1db nem megy (csepegtető a sövényekhez, de állítólag szétrágta a kutya már jópár éve).

    Szóval ezzel kéne kezdeni valamit, a szelepek adottak, működnek jól, azokat nem bántanám, a vezérlőt kéne lecserélni inkább okosítás céljából. Rövid olvasgatás után négy utat látok:

    - Nem nyúlok semmihez, és használom a mostani Hunter EC-t, amíg tönkre nem megy, de akkor ugye minek lennék itt, és miért faragom a HA-t már lassan 2 éve? :)
    - Kidobom a Huntert, és veszek egy újabb színes-szagos-wifis online meteor. lekérdezős vezérlőt. Ezt annyira nem szeretném, mert egyrészt gyors pillantást vetve a nagy gyártók cuccaira, azt látom, hogy elég foghíjasak a rendelkezésre álló opensource pluginok/apik (de ha valaki tud mondani valami jól integrálható tuti vezérlőt nem horror áron, 24V-os szelepekhez, akkor szívesen ránéznék), másrészt lenne hova önteni még a pénzt a ház körül...
    - Elkezdek saját kútfőből építgetni valamit, 24V-s relékkel, Rpi-vel, ESP-vel, vagy Arduinoval. Bár ránézésre nem egy túl bonyolult feladatról van szó, ráadásul van némi tapasztalatom az online meteorológiai adatok feldolgozásával/kezelésével, azért tartok tőle hogy nem annyira triviális ez, és rengeteg időt emésztene fel.
    - Használok/építek valamilyen más által tervezett és közzétett opensource hw/sw megoldást.

    Az utolsó érdekelne a legjobban. Gyors google/github keresés után találtam pár projectet, de ha ismer valaki valami popoulárisabb, jól karbantartott, mqtt-t és minden finomságot is tudó megoldást, akkor jöhetne a tipp! :) Elsősorban Hass-hoz szeretném illeszteni, de nem gond ha nincs teljesen natív támogatása, valamit csak kihozok belőle ha amúgy frankó, és megéri vele foglalkozni.

    Előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák