Új hozzászólás Aktív témák

  • malnabokor

    senior tag

    válasz Chal #10470 üzenetére

    Köszönöm szépen, közben követtem a kialakult beszélgetést is. :R
    Jelenleg nincsen meglévő fali kapcsoló, mert a mostani redőny kézzel mozgatható. Valamint kívülről kaphatnak áramot a redőnymotorok a jövőben, mert a légkondik kábel-csővezetése kb 10 centivel van csak a redőnyök felett, szóval lehet nekem is egy olyan opció jönne szóba, mint a kollégának, hogy nem kapcsoló mögött elhelyezett okosítás.

    (Most Zigbee-s Xiaomi és IKEA-s dolgaim, valamint pár wifis Yeelightom van, minden gyáriként, és bár kacsintgatok egy RPI3 + HA, vagy ilyesmi felé, de egyenlőre nem szeretnék kódsorokat látni, valamint kicsit félek a megbízhatóságtól is (a Xiaomi Gateway és csatlakoztatott eszközök kb 2 éve működnek úgy hogy áramszünetek, wifi, internetproblémák, stb. után magától feláll a rendszer, frissítések automatikusak, egyetlen egyszer volt csak valami gond a 2 év alatt, de az is egy kikapcs-bekapcscsal megoldódott. Ugyanezt a szintet el tudnám érni saját rendszerrel?) Minden esetre ha mégis belevágok, akkor mindenképp Zigbee vonalon képzelném el, így a Fibaro és Z-Wave nálam kiesik.

    Szóval így maradna a Shelly 2.5, ami azért is szimpatikus, mert amíg kitalálnám, hogy a fizikai kapcsoló kérdését hogyan oldjam meg, addig is tudom Amazon Alexával (és telefonnal) vezérelni a redőnyt (gondolom). Ez a teljesítményméréses alap a motor szempontjából amúgy nem káros egyáltalán, vagy rizikós?

    köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.

Új hozzászólás Aktív témák