Új hozzászólás Aktív témák

  • enesbcs

    tag

    válasz kzsolt00 #11014 üzenetére

    RPI "webhostnak" az RPIEasy-t javaslom.
    https://github.com/enesbcs/rpieasy

    0. Én pl egy kisméretű DC12V-os hangfényjelzőt (sziréna) használok (külön tápról), egy relé kapcsolja ki be, de RPI Zero esetén USB hangkártyára szúrhatsz egy sima jack dugós hangfalat, és tetszőleges WAV/MP3 fájlokat is tudsz lejátszani, igény szerint.
    1. DS18B20-ból van aki 35-öt is használ egy onewire buszon. Megfelelő tápforrásról kell gondoskodni a szenzoroknak, és remélni, hogy az általad használt linux kernelben nincs lekorlátozva 10-re a darabszáma :)
    2. Hasonló DHT22 szenzort vittem már el 6méterre is Cat5 UTP kábelen, gond nélkül megy. Onewire-nél 50 métereket is rebesgetnek, bár ott már 5V-os tápot használnak, és valami nagyon frankó táp kell, mert olyan hosszon már szerintem 2V is esik a végére a tápfeszből. Meg gondoskodni kell róla, hogy visszafelé ne jöjjön több 3.3V-nál az RPI adatlábára, mert azt nem komálja.
    3. ezt a 4-5métert gondold át egy picit. 3.3V-os jelszintekkel dolgozik az RPI, tudod mennyi érkezik ebből 5 méter után? 2V alatt már nem érzékeli logikai 1-nek az állapotot...
    4. Az Arduino jobban viseli az 5V-ot, mint az RPI (ha mégis rákerül valahonnan), ha elfüstöl valószínűleg olcsóbb mint egy RPI, nem SD kártyáról fut benne a program mint az RPI-ben, ennyi előnye lehet. Egyébként én biztos nem tennék semmit a board és az RPI közé (minek még egy szintnyi bonyolítást vinni a rendszerbe?), van tartalék Raspberry-m itthon és mentettem az SD kártya tartalmát is. De ízlések és pofonok. Pont.
    5. Általában az aliexpress olcsóbb, főleg ha valami akció van. E-bayen a liciten lehet sokat spórolni, ha nem sürgős a beszerzés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák