Új hozzászólás Aktív témák

  • layerke

    aktív tag

    válasz Gh0sT #1244 üzenetére

    Alapvetően nano-t szokás használni gatewaynek Mysensorshoz, mert van rajta usb illesztő (akár gyári ftdi akár ch341 kínai ic), mindkettő jól megy. Nodeokhoz pro minit szokás használni, mert kellően kicsi és van 5 meg 3,3 voltos kivitelben, az 5 voltos 16 MHz-es a 3,3 voltos pedig 8 MHz-en ketyeg. Teljesen mindegy igazából, gyakorlatilag az a lényeg, hogy milyen szenzorokkal akarod használni és milyen rádióval. Az NRF24L01 rádiók 3,3 voltos táppal mennek, de az adatlábaik 5 volt toleránsak, így az szerelhető egyenesen a nanora vagy a minire is. Viszont az RFM69 rádiók (a hosszabb hullámhosszúak) 3,3 voltosak szigorúan, ezért javasolt szintillesztő a nanora kötve, továbbá 3,3 voltos pro mini, mert akkor oda nem kell szintillesztő.
    A szenzorok pedig manapság főleg 3,3 voltosak, ahogy tegnap is megbeszéltük, tehát célszerű 3,3 voltos vonalon menni. Én ezt tudom ajánlani.

    Felmerült a rádiós, vezetékes, tápos, akksis kérdéskör.
    Rádiós vagy vezetékes: szívem szerint a vezetékest preferálom, mert az a biztos ahol ott a réz, viszont ha ez nem kivitelezhető, akkor teljesen jó a rádiós is.
    Tápos vagy akksis: érzékelője és felhasználási területe alapján kell eldönteni. Ha folyamatosan kell menjen, akkor tápost, ha elég 2-3-10 perces mintavétel, akkor teljesen megfelel a célnak egy 18650-es li-ion cella. Meglepően sokáig tud menni 1-1 érzékelő és arduino bizonyos trükkök után (stabilizátor vagy státusz led leforrasztása pl).

Új hozzászólás Aktív témák