Új hozzászólás Aktív témák

  • velizare

    nagyúr

    válasz betyarr #13889 üzenetére

    nem, kettő különbözik. a geofencing képes felismerni a hozzáadott eszközök (telefonok) alapján, hogy azok az otthoni zónán belül tartózkodnak-e, vagy sem, illetve hogy csatlakoztak-e az otthoni wifi-hálózathoz. nemleges esetben riasztást generál. ha nincs előfizetésed az auto-assistra, akkor ez egy push (azonnali) üzenet az alkalmazáson belül. ha van előfizetésed, akkor automatán átvált az away profilra. ezt elvileg visszafelé is csinálja, ha közeledsz a zónához, akkor előfizetés esetén visszakapcsolja a normál profilt.

    sajnos a tado fórumán írtak szerint ez az auto-assist nem túl szofiszikált. zónán kívülről be tudod kapcsolni az away módot, de felülbírálni már nem, csak ha visszakerül a figyelt telefon a kerítés megfigyelt távolságán belülre. manuálisan kell egyenként átállítgatnod a zónákat. itt írnak róla. úgy olvastam, hogy sajnos arra jelenleg nincs mód, hogy megmondd neki explicite (valami gombbal, pl.), hogy hazafelé tartasz, kezdjen fűteni. fél éve könyörögnek nekik ezért a fórumon, de nem rakták még bele. kezdek csábulni a netatmo felé.

    @mr.perfect: nekem sokkal szimpatikusabb a v3+ felülete.

    [ Szerkesztve ]

    Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

Új hozzászólás Aktív témák