Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz Chal #22047 üzenetére

    A szerelőkbe vetett bizalmam alaposan megcsappant. Az elmúlt 10-12 évben pont erre vonatkozóan fut be hozzám rengeteg panasz: az aktuális szerelő beszerzi azt, ami neki éppen sokat hoz a konyhára, aztán a fene se tudja, hogy mi történik pár év múlva.

    Nálunk jelenleg két szerelő van képben:

    1. A régi, jól bevált mester. Egy itthon viszonylag ismeretlen, de a jelek szerint atombiztos kazánt ajánl -- ami semmilyen okos vezérlési funkciót nem biztosít. Cserébe elpusztíthatatlan.

    2. A generálkivitelező embere szerint bevallottan 10 évre veszünk kazánt, azt meg minden típus tudja, legfeljebb az elektronikát kell néha cserélni. Meg kell venni a legkomplexebb vezérlési csomagot pár százezer forintért, amit ő majd jól beállít és karbantart, de rajta kívül senki sem nyúlhat hozzá.

    3. Ismerős ajánlása: Bosch vagy Wolff, esetleg Remeha, ő beszereli, illeszti a meglevő fűtéshálózathoz, de a mobiltelefonos hülyeségekkel ő nem foglalkozik.

    Ezek a pillanatnyi lehetőségek. Én inkább szeretném úgy, hogy nálam is van döntési potenciál a saját lakásom felszerelésével kapcsolatban.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák