Új hozzászólás Aktív témák

  • tepenzed

    őstag

    Sziasztok!

    Lehet, hogy nem a legjobb hely, de a biztonsági kamera topic halott.
    Szóval hamarosan költözünk, riasztó van a házban az ok.
    Viszont szeretném a garázst, kertet is bebiztosítani. A ház minden oldalán ki van alakítva 2 kameraállás, a vezetékek ott vannak és a nappaliban is a rögzítőhöz szükséges vezeték.

    Tehát elvileg csak kamerákat kellene vegyek és egy rögzítő eszközt. Viszont azon gondolkodtam, hogy ezzel mit érek? Maximum kicsit elrettentő, de nem mondható preventív védekezésnek, a rendőrség meg úgysem fog tudni tenni sokat pár mozgó maszkos alak miatt.
    Elkezdtem nézegetni az AJAX security rendszert, elég modern, folyamatosan jönnek hozzá kiegészítők és szakember sem kell a beszereléséhez. Tehát arra gondoltam, hogy a kertben elhelyezném a mozgásérzékelőket, bentre pedig füst és co érzékelőt, illetve egy benti kamerás mozgásérzékelőt is. Szerintetek ez így megfelelő lehet, elég drágán jönne ki, de nem nagyon találtam jobb eszközt. Ehhez párosulna az Ajax kültéri sziréna, illetve mobil értesítés.

    A másik ág amin gondolkodtam, hogy a mozgásérzékelők helyett olyan kamerákat felszerelni, amik mozgásra riasztanak szirénázással és felvétel készítéssel, illetve mobil értesítéssel. De azt néztem, hogy pl ez csak bizonyos hikvision kamerákban meglévő funkció, legalábbis az új fajta motion sensor, ami már okosabb és nem jelez be mindenre (pl állatokra, hószakadásra stb). Na viszont itt már cska a kompatibilis rögzítő eszköz majdnem 300 ezer forint, szóval tényleg nem tudom, hogy mi lehetne a legjobb megoldás.

    Ti melyik vonalon indulnátok el, esetleg van-e erről jó cikk?

Új hozzászólás Aktív témák