Új hozzászólás Aktív témák

  • AcCEsS

    senior tag

    válasz lplugo #3002 üzenetére

    A hibaüzi mintha pont arra az XML fájlra reklamálna, amit máshonnan töltöttél le. Ahhoz, hogy a Domoticz Hardver oldalán kiválasztható legyen a Broadlink Pro (még ha utána nem is működik) semmi más nem kell, csak az általad linkelt útvonal ('/home/pi/domoticz/plugins/BroadlinkRM2/') könyvtára alá bemásolni a plugin.py fájlt. Ha jól tudom, még futtathatónak sem kell lennie, mert nem közvetlenül a shell hanem a python fogja kezelni.

    Egyébként tegnap jött meg nekem is a Broadlink Pro, és csak hogy a korábban feltett kérdésemre válaszoljak, hibátlanul kezeli az Aldi-s távirányítós konnektor-szettet.

    Sajnos gyelőre még csak telefonról tudom bizergálni, mert ha a Domoticzban felveszem az eszközt, a következő restartnál meghiúsul a Domoticz elindulása. A githubról letöltött legutolsó verziójú python-broadlink telepítője eleve rossz helyre másolja a lib-eket, mert a telepítés a /usr/local/lib/python3.5/dist-packages alá történik, és nem a /usr/lib/python3.5 alá, ahol a többi telepített lib van. Érdekesség, hogy van egy /usr/lib/python3/dist-packages könyvtár is egy halom lib-el, ami szerintem a pip install hozott létre. Szóval az első telepítés és Domoticz restart után a log-ban láttam, hogy a python nem tudta felhúzni a broadlink lib-et, mert nem találja. Ekkor vettem észre, a helytelen telepítési útvonalat, de amikor kézzel átmásolom az /usr/lib/python3.5 alá, a restart után nem tud elindulni a Domoticz. Tegnap este már nem volt több időm nyomozni, de remélem nem az új verziós Broadlink Pro firmware a probléma oka.

    Ti belefutottatok ilyen problémába? Mi a franc lehet ez?

    [ Szerkesztve ]

    AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

Új hozzászólás Aktív témák