Új hozzászólás Aktív témák

  • jedie82

    csendes tag

    Sziasztok!
    Két hét alatt sikerült az összes hozzászólást végig olvasnom. Sok mindent sikerült megtudnom belőle, köszönöm.
    Én is elkezdtem ismerkedni az okosház vezérlésekkel, és bevallom nagyon magával ragadott a téma. Van már itthon Alexám, Domotizom RPI2-n, mindenféle érzékelőm amit csak felleltem aliexpressen, mindenféle arduino, esp8266, stb…
    Elektronikában, informatikában, barkácsolásban jártas vagyok. Arduinoval már megismerkedtem, programozgattam is az érzékelőket, ledeket, reléket csattogtattam, RFID-t próbálgattam, fűtésvezérlést imitáltam, stb… Mivel nem tudtam hogy létezik domoticz és ehhez hasonló alkalmazás, ezért először a Labview alatt próbálkoztam, és sikerült is sok mindent megoldanom, és vezérelnem a dashboard nevű androidos alkalmazásán keresztül. De mivel ez nem volt túl felhasználóbarát, és számomra csúnya a megjelenítése, és Alexára még nem lehet feltenni (bár találtam egy leírást, de a szerző „Sam” nem válaszolt eddig a kérdéseimre) ezért kezdtem el más alternatívákat keresni. A domoticz-ra esett a választásom, amit fel is telepítettem, és most ezt próbálgatom.
    Első kérdésem felétek: Ti a locsolórendszer automatizálást (10 zóna) már ha van, hogyan oldottátok vagy oldanátok meg? Arduino-n van a program? Vagy domo alatt legyen, és az ardu csak csattogtassa a reléket? Netes időjárás- esetleg várható eső figyelést tudtatok integrálni?

Új hozzászólás Aktív témák