Új hozzászólás Aktív témák

  • kis.zsolt

    tag

    Nos, ötödik éve vacakolok egy időjárás projekten. Működik is meg nem is: sajnos sok más fontosabb dolog volt ezalatt, így tolódott, és csak az esőérzékelő részt hagytam meg benne a kertöntözés-automatizálás miatt.

    Most szabadságon vagyok, és annyira meleg van, hogy inkább bent csücsülök... és elkezdtem folytatni a külső érzékelős projektet, de most már tisztán ESPHome alapon.
    Szépen haladok vele, de a villámérzékelés után olvasva, az I2C nem nagyon fog menni, ezt még át kell variálnom: SPI-re. Eddig ez van:

    Mivel napelemes kütyü van hozzá, így azt is mérem és majd beleteszem. Jelenleg ESP8266-os, de lehet ESP32-re fogom tenni, mert a villámérzékelés miatt plusz GPIO-kra lesz szükségem.
    Érdekesség egyébként, hogy több modulon volt hőmérő, így ahelyett, hogy egyet kiválasztottam volna, inkább mindet átlagolom. Igen, a déli oldalon a napon 55,9 fok van.
    Ha tovább léptem (Hall érzékelős szélsebesség és mágneses forgásérzékelős szélirány, talajnedvesség, külön UV-A, UV-B, IR fény, Szálló por (PM10 és PM2.5), pollen (ez az időképről) jön a rendszerbe és az RG-11-es csapadékmérést is átteszem ide.
    Korábban volt zajmérés mikrofonnal, és talajrezgés mérés giroszkóppal, de mindkettőt félrevitte a szélterhelés okozta zaj és mozgás.

    Igen, bátran mondhatjátok, hogy a kevesebb több, és napelemről amúgy is érdekes feladat lesz ennyi mindent meghajtani, de a korai időszak tákolmánya kereken egy évet bírt ki az udvaron hóban-fagyban, és a mostani sokkal szofisztikáltabb, jobban belemélyedtem, az érzékelők is kisebb fogyasztásúak, ezért bizakodó vagyok.
    Ja, és hogy minek ennyi mérő izé? Mert volt a fiókomban.

    [ Szerkesztve ]

    Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!

Új hozzászólás Aktív témák