Új hozzászólás Aktív témák

  • Partizan182

    senior tag

    válasz arty #14047 üzenetére

    "tudom, megbeszéltük "odaát", hogy nincs hozzá chipset, a samsungosok meg varázslók ;)"

    Amit a Samsung csinált az sima Freesync, semmi köze a HDMI 2.1-hez. Persze az LG is csinálhatna hasonlót. Meg a Sony. Meg a Pana. Meg bárki más. Ők inkább megvárják a 2.1-et gondolom, abból alapból benne lesz a standard VRR.

    Ami a listából tényleg fasza:

    - Javult Tinting/Banding: az én B7-em kb átlagos ilyen szempontból, de gyakrabban észreveszem mint szeretném, ha ezt meggyógyították az önmagában megérne egy cserét.

    - Javult Trumotion: mivel nincs oleded nem tudod, de 24p anyaghoz szinte kötelező a lightos Trumotion, különben úgy rángat mint a fene. Ha tényleg fejlődött és kevesebbet hibázik az itt sokkal fontosabb mint egy LCD-nél.

    - Active HDR game módban: pont hogy a HDR10-nek tesz jót, kérdezz meg bárkit aki 4000/10.000 nitre masterelt játékot tolt már Oleden, iszonyatosan sötét alapból (próbálja megőrizni a highlight detailt).

    - Smooth Graduation: SDR és HDR anyagnál is jobban látszik a color banding mint egy LCD-n (különösen sötét jelenetekben, ott az oled egyébként is szenved a finom gradiensekkel), sokat dob az élményen. Pc-ről én megoldom MadVR hasonló funkciójában, de belső lejátszónál/appoknál nagyon kellene.

    Segít ha már éltél együtt ilyen készülékekkel, kívülről lehet hogy ezek apróságok, de együtt sokat dobnak a mindennapi felhasználáson.

Új hozzászólás Aktív témák