Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    válasz tradeelek11 #14785 üzenetére

    Az OMV 4-nél a Home Assistant smarthome rendszer Docker konténerként volt telepíthető. Mivel nem volt külön Portainer jellegű konténer kezelője így "házon belül" ment minden. Aztán azon belül lehetett garázdálkodni, lényegében next-next-finish... (nem teljesen, de nem kellett rakéta tudomány hozzá)
    OMV 5 nálam jelen pillanatban virtuális gépen fut, ismerkedek vele és nem érzem égető szükségét a jól beállított 4-es lecserélésnek.
    A felhasználó kapott egy iránymutatást a gyártó saját felhőjének kiváltására, illetve, hogy merrefelé keresgéljen, HA a problémájára szeretne megoldást találni.
    Nem értem miért kell mindenki kezét fogni és vezetni, lényegében helyette megoldani a problémáit.
    A kereső nála is ugyanúgy működik, mint nálam, vagy nálad. A kulcsszavakat megtudhatja, a kapott eredmény alapján meg fogja találni a megoldást.
    Aztán, hogy akar vagy hajlandó-e vele foglalkozni vele vagy sem, őszintén megmondom rohadtul nem érdekel. Ahogyan a smarthome sem. Egyelőre. Majd ha olyan otthonom lesz, ahol ki tudok építeni egy teljes körű rendszert - dugaljak és kapcsolók felügyelete, árnyékolóvezérlés, fűtés- és klimatizálás felügyelet, stb... - ilyen rendszert, akkor majd foglalkozok vele.

    Na ég veletek!

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák