Új hozzászólás Aktív témák

  • lovi27

    addikt

    válasz simico #15851 üzenetére

    Lassan közelítünk, mert szó sincs arról, hogy nincs nyom, nincs semmi üzenet.
    De előbb meg kéne beszélni, hogy mindenki értse mi történik, hogyan lehet elhárítani és utána jöhetne a megoldás. Nem fordítva, elsőnek a csoda utasítás. Sokaknak, de főleg a kezdőknek fogalma sincs mit okoz, mi történik ha végrehajtja, és egyáltalán megoldás-e a problémájára. De azért hajtsuk végre.. :W

    Amiről írsz, ha valaki futtatta az update parancsot és hasonló üzenetet kapott:
    "All packages are up to date.
    W: Target Sources (main/source/Sources) is configured multiple times in /etc/apt/sources.list:10 and /etc/apt/sources.list.d/openmediavault-os-security.list:2"
    Tehát a csomag frissítések rendben, de a végén van egy W (warning) figyelmeztetés, hogy egy célforrás kétszer szerepel és megadja a két helyet is. De ez csak figyelmeztetés, nem okoz hibát! Viszont amíg nem szüntetjük meg az állapotot addig kapjuk.

    Az új biztonsági forrás (security) önálló helyet kapott a sources.list .d mappában, ezért feleslegesen szerepel az alap repository listában is. Valószínűleg arról van szó, hogy az átállás során először oda tették, majd később jobbnak látták önálló helyre tenni, de valamiért onnan nem törlődött.
    Tehát, ha kitöröljük az /etc/apt/sources.list fájlból a sort eltűnik a figyelmeztetés éls ez a probléma megszűnik. De csak ez...

Új hozzászólás Aktív témák