Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabesz87

    veterán

    válasz szpeti40 #18631 üzenetére

    Világos, köszi. Plusz köszönöm az HW ajánlást. Nem értek a szerverek világához, ami azt illeti, én csak azt látom, hogy pl. ez az E3-1240 v2 kb. ugyanolyan idős, mint az én i5-4570-em. Elég hasonlónak tűnnek nekem. Szóval mitől jobb, mi az előnye, vagy nem is tudom, mi lenne a megfelelő kérdés :U ? Nem olyan rég én is tettem az UPS-t a gép mellé!

    #18633 BlackJack21: neked is köszönöm! Igen, a ProLiant-ot én is nézegettem még a Pi-ről való váltás után, csak aztán jött a PC-m fejlesztése, így kézenfekvő volt, hogyha lett pár fölös alkatrészem, miért is vegyek mást, és ne használjam azokat. Most nagy hirtelenjében 2-t találtam: 1 2. Mindkettő OK lehet? Nem foglalkoztam soha szerver gépekkel, így nem vágom a felépítésüket túlzottan, de ezek nem hangosak pl. egy jól összerakott PC_hez képest? Mert pl amit én most használok szervernek, baromi halk (monjduk lent van a garázsban, úgyhogy a zaj pont nem mondhatni fő szempontnak).

    Még egy kérdés: annak van jelentősége, hogy a Docker mappám tulajdonosa a root, és nem a létrehozott user? Volt egy ilyen gondolatom, hogy esetleg ezért nem érem el a Plexet, dehát a többi alkalmazást meg elérem, szóval nem tudom. Mondjuk az is fura hogy tegnap elvileg megváltoztattam a tulajdonsot, rekurzívan az egész mappára, de most mégis a root a tulaj ahogy látom :F

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák