Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz szpeti40 #19221 üzenetére

    Nem, OMV-nél GUI-ból volt minden, tökre magát sz@rta össze. Működik, csak olyan apróságok, mint a legtöbb apt parancs, grub dolgok nem mennek. Szvsz ez a tervük része volt, nem gondolták, h lenne user, aki helyretenné, amit összerókáznak.

    Proxmox fstab az én hibám volt, onnan akartam samba share-t, ezért csatoltam a driveokat (ext4, tele adattal, ezért nem a pve gui-ból volt csatolva). De utána lett az OMV, továbbadtam, uptime miatt ki sem derült, h az fstab bejegyzések ottmaradtak.

    Nem a hibákkal van baj, linux része ezer éve a terminálból hegesztés. Azzal van a baj, h a parancsok OMV-n csak látszólag futnak le, purge nem távolított el csomagot, apt clean után is listázta az üres csomagokat, force-ra sem telepített semmit, grub-update command not found, grub-mkconfig not found... na ez a probléma.

    10 perces terminálos hegesztésből így lesz ticket és/vagy másik NAS rendszer. WEB UI jópofa, de nasnak egy headless fedora vagy buguntu is megteszi, tényleg minimálisak az elvárások.

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák