Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    Sziasztok!

    Egy régebbi SBC-re - Nanopi Neo2 - szeretném az aktuális OMV-t feltenni egy (amúgy jó) microSD kártyára. Eddig kétszer rugaszkodtam neki, a probléma mindig ott van, hogy a sikeres Armbian kiírás és a specifikus OMV telepítő script lefutása, majd újraindulás után a router által az SBC-nek adott IP címen nem lehet elérni sem böngészőből az admin felületet, sem SSH-n a rendszert.

    Nem életbe vágó, hogy használatba vegyem újra ezt az SBC-t, így nem fárasztalak titeket azzal, hogy segítsetek a komplett troubleshooting-ban. Egy kérdésem van, amire nem találtam választ: ha már van másik OMV-s NAS ugyanazon a hálózaton, amire ez is csatlakozna, az okozhat-e ilyen problémát - ütköznek-e ezek valamiért? Az IP címek nyilván eltérnek, tehát van-e valami olyan egyéb azonosító, amit az újonnan telepített OMV-s cuccon esetleg át kellene írnom valahol, például valamilyen konfigurációs fájlban, ami megoldaná ezt?

    A fentiek azért merültek fel, mert két helyen/egymástól független hálózatban is megpróbáltam az SBC telepítését és beüzemelését, mindkét alkalommal ugyanott akadt el a történet és mindkét hálózatban eleve van már egy OMV-s NAS (az egyik helyen szintén egy SBC - Odroid HC2 -, a másik helyen x86-os alapon (régi mobil Core 2 Duo-alapú Fujitsu minigép)).

    Előre is köszönöm a segítséget.

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák