Új hozzászólás Aktív témák

  • osztraksajt

    őstag

    Én annyira nem vagyok raid párti, csak ha tényleg nagyon érzékeny adatokat kell tárolni baromi nagy poolokat (raid5=<) kell összehozni ahol már tényleg pocséklás lenne a duplázott kapacitás.

    Megmondom mi a legnagyobb bajom otthoni környezetben a raiddel: a zaj és a fogyasztás. Hogy nekem raid1-5-ben filmnézésnél folyamatosan pörgessen 2-4 lemezt csak emiatt annak a gondolatától is égnek áll a hajam.

    Én inkább minden hajnalban áthúzom nason belül rsync-el a változásokat egy másik hdd-re ami csak akkor moccan meg. Nyilván benne van az egynapi adatvesztés a pakliban ebben a felállásban, de úgyis max friss anyag veszne, az meg még általában könnyen pótolható, 1-2 napig úgyis seedelni kell, vagy nem azonnal törlöm a hurcolós hdd-ről. Ráadásul ha megy a levesbe adott esetben nem kell akár félnapokat várni míg újra összerakja a raidet és használhatóvá válik, a szabvány ext3 gyakorlatilag bármikor és bárhová felcsatolható ha nagyon sürgős.

    A nagyon fontos doksik, fotók stb mennek 2x160 2,5" hdd-re raid0-ban, de az ugye fogyasztásban és zajban eleve teljesen más kategória.

Új hozzászólás Aktív témák