Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    válasz Nagymelák #7026 üzenetére

    Állíts le minden szolgáltatást, ami használja (SMB/CIFS, miniDLNA, Plex, NFS, stb...) Szüntesd meg az összes olyan megosztást, ami hozzá van kötve. Töröld a megosztott mappákat. (CSAK A MAPPÁKAT!)

    Ez után elvileg le tudod választani, ha nem valami egzotikus file-rendszerre formáztad és nem egy RAID tömb része, akár egy külső gépben is ki lehet próbálni és le lehet menteni a tartalmát. Aztán töröld a partícióját, a formázást én az OMV-vel végezném, visszahelyezés után.

    lovi27:
    Nem bírtam magammal és két VM sikeres upgrade-je után - az egyikről még a nem használt kerneleket is leirtottam - frissíteni KELLETT az éles rendszert is. Na mi fo****a el magát? Igen, az éles rendszer. Igazából nem szállt el, csak elfogyott alóla a tárhely és nem tudta befejezni az upgrade-et.
    A takarítás helyett inkább szűz telepítést csináltam.
    Még nem minden 100%-os, az extra csomagot csak restart után volt hajlandó telepíteni és volt még pár anomália.
    A legtöbbet az SMB-val szívtam. Képtelen voltam a megosztásokat elérni, se linux (manjaro), de Android, se Win(10) alól. Egy pihentető alvás után világosodtam meg. Nem volt engedélyezve a szolgáltatás...
    Jó lesz ez.

    Ötlet azoknak, akik a rendszerlemezre a rendszer mellé adat partíciót is akarnak:
    Eddig USB-s live linux-ot szoktunk javasolni. Az OMV extras telepítése után az OMV extras-ban a Kernel, vagy Rendszermag fülön telepíthető egy live GParted. (meg a SystemRescueCD és a CloneZilla)
    Ujraindítás után ebbe kell bebootolni és egy igen puritán GUI betöltődése után az átméretezés elvégezhet. (persze ésszel!)

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák