Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz Amartus #17027 üzenetére

    Oké, a bűnös a második képen tökéletesen látszik, mint oly sokszor, ismét az ESET NOD32 kavar be :W Annak a beállításai között kellene nézelődnöd, valószínűleg a többi böngésző tanúsítványtárába bepakolta az ESET SSL Filter CA tanúsítványt, míg az Operáéba nem.

    Mivel SSL kapcsolatot nem lehet csak úgy monitorozni, hogy menetközben megfigyeljük az adatáramlást, ezért a biztonsági programok úgy oldják meg, hogy maga a program beszélget a webszerverrel egy kapcsolaton, és az itten kommunikációt továbbítja a böngésző felé egy másik kapcsolaton. Ezt meg lehet oldani jól is, hogy ebből a felhasználó semmit sem vesz észre, és nagyon rosszul, lásd jelen állás.

    Három lehetőséged van:
    1. NOD32 topikban segítséget kérsz hozzáértőktől (körülbelül az utolsó vírusirtó lenne, amit megvennék, családi gépeken vagy Kaspersky van, vagy MSE)
    2. Win+R > certmgr.msc > Enter > a bal oldali fában végigkattintgatod az összes mappát, és ahol jobb oldalt megjelenik az ESET SSL Filter CA tanúsítvány, rákattintasz jobb gombbal (a Trusted Root Certificate Authorities lesz valószínűleg a nyerő, a magyar elnevezéséről fogalmam sincsen), majd a megjelenő menüben All Tasks > Export > DER encoded binary formátumban elmented, és ezt a .cer fájlt importálod be az Operába
    3. használsz másik vírusirtót

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák