Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Sk8erPeter #18484 üzenetére

    "Operában nem, és az erre való javítás Operában állítólag csak valami alfa-béta-gamma verzió valamelyikében elérhető"

    Igazából már 12.10 óta, ami óta kijött a 12.11, 12.12 és lassan a 12.13 stabilitásjavító javítások.

    "én nagy általánosságban nem tartom gyorsabbnak a Chrome-ot, mint az Operát"

    Ha mindkettőt érintetlenül, illetve mindkettőt a nagyjából egyenrangú Adblock kiegészítővel teszteljük, akkor majdhogynem mindig kicsivel gyorsabbnak érződik a Chrome. Mivel az Operát jobban belaktam, nyilván nálam is hasonló az eredmény. De ez már nyilván az opera:config-nak, userJS-eknek, userCSS-knek és egyedi elemekkel bővített Content Blocker-nek is köszönhető.

    A chrome:// protokoll is jó példa. Miközben ők az Operát másolták, addig az Opera csinált egy teljesen különálló, oda nem illő Extensions oldalt, címsor nélkül.

    (#18488) hunfatal: Én meg azt veszem észre, hogy a Flash még mindig kevésbé bugos, mint a WebM, az erőforrásigénye is kevesebb és az OOPP-vel a memóriaszivárgás is ki van küszöbölve.

    (#18497) AtHoS: PoC nélkül üres bulvárfröcsögés. Bár gondolom a linkelt oldalt is támogatja a nagy G, ezért nem akarnak róla rosszat írni, inkább a többiek eláztatása által hozzák jobb színbe.

    Az Opera sosem telepítette automatikusan a kiegészítőket. Az Opera által ellenőrzött addon katalógusból is felugrott egy ablak, hogy engedélyezed-e HTTPS-en, illetve privát füleken, ha pedig nem onnan telepítettél, akkor régebben egy plusz checkbox kellett, láttad a kiszürkített URL-t, ami a checkbox által vált kattinthatóvá/szerkeszthetővé (tovább lehetett finomítani, teljes domainre módosítva például), hogy honnan akar kiegészítőt telepíteni, majd az adott címet felrakhattad a fehérlistára, utána onnan is az addon katalógushoz hasonlóan települt.

    Pár verzió óta pedig még tovább szigorítottak rajta (gondolom a next-next-finish userek miatt), most már manuálisan kell a beállításokban felvenni az addons.opera.com-tól eltérő címeket és csak utána lehet telepíteni.

Új hozzászólás Aktív témák