Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz fatal` #19652 üzenetére

    "Egy laptop ráadásul lassabb is."
    De minél lassabb? :DDD Hát az összehasonlítási alap nagyon nem mindegy. :) Az én régi asztali gépemnél JÓVAL gyorsabb a laptopom, főleg, hogy SSD van benne, meg i5, meg normális videókártya, plusz 12 GB RAM, tehát abszolút elégedett vagyok a tempójával. De mi Penge_4-gyel amúgy is arról az esetről beszéltünk, hogy tökéletesen kiválthatja az asztali gépet egy laptop, ha valakinek játékigénye nem nagyon van, és valami normális gépet sikerül beszereznie.

    Hát 18"-os laptopnak én sem látom sok értelmét, mert akkor a hordozhatósága, tehát a lényege már pont megkérdőjelezhető, legalábbis leszakad a hátad/karod tőle. :D

    "de az már vén, mint az országút"
    Az nem csodálom, hogy lassabb. :P

    "Kevés tárhely"
    Attól függ, mit raksz bele. Lehet benne akár két HDD is, ha azt akarod, vagy egy SSD, egy HDD, ahogy én használom (kinek kell manapság ODD? :) Annak a helyére lazán mehet egy fiók, amibe belepakolod a HDD-t - de USB-kábellel simán tudom csatlakoztatni a korábbi fiókos DVD-meghajtót, ha mégis kéne átmenetileg).
    Semmi megbízhatatlansági probléma nincs így. Ez az érv tehát kilőhető, ha nem extrém esetekről beszélünk, hogy valaki RAID-ben szeretne használni sok háttértárat.

    "lassabb"
    Ismét az összehasonlítási alap nem mindegy. :)

    "szarabb driver support"
    Ez az érv úgy, ahogy van, nem igaz. Saját esetemből indulok ki, semmi gondom nincs a driver supporttal. Ez a szélsőséges és tévedésen alapuló vélemény nem tudom, honnan jött. :) Ismét csak attól függ, milyen gyártóval, milyen géptípussal van dolgod. Ha igénytelen gyártóval, aki ilyen mértékben nem foglalkozik a termékeivel, pedig elvárható lenne, akkor így is-úgy is lesznek driverparáid.

    A játékkal kapcsolatos szempontot aláírom, ezt pont magamtól írtam korábban, ahogy a többi, ellene szóló érvet is (mármint ami annak érdekes lehet, aki nem tudja kiváltani az asztalival, lásd modularitás és egyebek), de mondom, itt alapvetően olyan esetről volt szó, amikor egyikünknek sem szempont (legalábbis sokadlagos) a játék. :)

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák