Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz dqdb #9899 üzenetére

    - Portable változatoknál minden esetben ki kell kapcsolni, különben a telepítettet írja felül (ha van), ha pedig nincs telepített, akkor telepít egyet.

    - Telepített változatoknál ha valakinek mondjuk kell a mouseEvent, vagy a még mindig méteres buglistából van 1-2, vagy több olyan dolog, amit addig napi szinten használt, akkor szintén célszerű, ha nem ugrál az ablak állandóan, hogy frissítsen. Tud róla és majd frissít, ha javítják ezeket a bugokat. Én például KMPlayernél (bár egy lejátszó azért nem olyan kritikus, de akkor is) továbbra is két verzióval korábbit használok, mert az újakban nem működnek a numerikus billentyűzetre programozott parancsok.

    - Ha valaki mindig a legújabb snapshotot telepíti (mint én), szintén teljesen felesleges, csak böngésző indításkor egy újabb lényegtelen http kérést hajt végre, mert egyrészt a snapshotokat nem is nagyon szokták berakni autoupdate-re, másrészt ritkán, de előfordult már, hogy "known issues" elolvasása után úgy döntöttem, hogy ezt a snapshotot kihagyom, olyan is előfordult már, hogy írták, hogy az adott snapshotnál különösen ajánlják a tiszta telepítést, mert olyan dolgokat javítottak benne, úgyhogy van jópár kivétel.

    Mellesleg szvsz az Opera csinálja ilyen szempontból a legjobban, hogy új főverzió után már nem támogatja a régit. Kicsit fasiszta megoldás, de sajnos nevelni kell a népet, mert különben az lesz, mint Firefoxnál, rosszabb esetben pedig az, mint IE-nél.
    Ha megfigyeled a statisztikákat a Chrome "trójai" updatere után Operából használnak a legtöbben friss verziókat. Firefoxnál még mindig van a neten nemhogy 3.5 vagy 3.0, hanem még 2.0 is. 1.5 már nagyon elvétve.
    IE-nél meg ugye IE6, IE7 rengeteg és most kezdett el az IE8 is növekedni.

    Ráadásul ez a hozzáállás elviekben jobban serkenti az embereket, hogy írjanak a wishlistre és kulturáltan anyázzanak, hogy ezt vagy azt a funkciót rakják vissza, vagy legyen lehetőség, hogy úgy működjön, mint régen, meg ilyesmi, így a böngésző jobban megmarad a kitaposott ösvényen és nem teszik tönkre a szoftvert, ahogy azt eljátszották két kedvencemmel is már, (ACDSee és Nero)

Új hozzászólás Aktív témák