Új hozzászólás Aktív témák

  • gsc73

    aktív tag

    Sziasztok!

    Adott egy környezet (ház) ahol csak WIFI-s hálózat elérhető (Cisco router, tökéletesen teszi a dolgát). Több számítógépet használunk, asztalikat és laptopokat is (asztaliban USB-s WIFI adapterrel). Felmerült az igény, hogy nagyobb adatmennyiséget kellene rendszeresen másolni két asztali gép között. Mappákat megosztottam, stb. de a WIFI-s routeren keresztül ez lassú és nem is hatékony, mert a két asztali gép közel van egymáshoz. Gondoltam, összekötöm a két asztali gépet egy vezetékes routerrel. Korábban is csináltam már ilyet, de itt jöttek az érdekes dolgok. Ahogy csatlakoztatom a vezetékes routert bármelyik géphez, amelyik ugye WIFI-n keresztül csatlakozik az internethez, megszűnik a netkapcsolat (gondolom a routertől várja a netet, de ott nincs). Kikapcsoltam a DHCP-t és a NAT-ot is, ami nem oldotta meg a gondomat. (ezeket az ötleteket itt olvastam)

    Tehát a célom a következő lenne: A gépek (a házban) a WIFI-n keresztül kapcsolódjanak az internethez, de amikor másolni kezdek két gép között, akkor a „másik”, vezetékes kapcsolatot használják. A gépek vegyesen XP és Win7-es oprendszerrel rendelkeznek.

    A kérdés: hogyan? (próbálkoztam többféle beállítással, de nem sikerült elérni a kívánt állapotot, ezért írok ide)

    Üdv: g.

    [ Szerkesztve ]

    kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.

Új hozzászólás Aktív témák