Új hozzászólás Aktív témák

  • mobilizmo

    addikt

    Sziasztok!

    Először Windows 7 topikba írtam, de azóta újabb részeit ismertem meg a hibának, így azt gondolom talán ide (is) tartozik.
    Az otthoni hálózat így néz ki:
    Padlás térben a Telekom EPC3925, ezen lóg a fő router RT-N18U, felső szintre ő szórja a wifi-t. Kábelen csatlakozik hozzá egy NAS, egy desktop és egy DIR600-as, ez szórja a földszinten a wifi-t. DIR600-on kábelen lóg egy médialejátszó és egy smart TV.
    Első hiba jelenség, desktopon nincs internet, de hálózat van. Kis keresgélés után kiderült, hogy az internet beállításoknál be van jelölve a proxy használata. És akármit csinálok nem lehet kiszedni (regedit ProxyEnable 0-n van, gugli keresés eredménye, Microsoft FixIt sem oldotta meg a problémát). Ez alapján lehetne valami vírusra tippelni, de a keresésre nem jött fel semmi.
    És az újabb hiba, a TV médialejátszója nem látja a NAS-on futó twonky-t, helyesebben látja, de némi homokórázás után nem talál benne tartalmat. Alapvetően én teljesen különálló problémának gondolnám, de napi szinten használom ezt a funkciót és elég egyértelmű, hogy a két hiba egy időben jelentkezett. Viszont az internetes tartalmak működnek, konkrétan browsert nem próbáltam, de YT működik. Ami érdekes a médialejátszó hiba nélkül működik, látja a NAS-t, igaz samban keresztül éri el a megosztott tartalmakat. A wifin csatlakozó eszközökkel sehol semmi gond.
    Szerintetek összefügg a két jelenség? Mit tegyek (router, nas reboot, stb.... már volt)?

    Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

Új hozzászólás Aktív témák