Új hozzászólás Aktív témák

  • vimes

    senior tag

    válasz Gubek-Einste #34248 üzenetére

    Igen, WPA2+AES a kódolás. Közben eszembe jutott, hogy ehhez a routerhez csatlakozik a régi asztali gépem, vezetékesen, de az jó egy hete be sem volt kapcsolva, úgyhogy szerintem nem tényező.

    Egyébként tegyük fel, hogy valaki feltörte a wifi-t. Honnan/Hogyan léphetett be a hálózatba? Szinte biztos, hogy a szomszédokat kizárnám - mindenkinek van wifi-je, úgyhogy a potyázás nem igazán jöhet szóba, na meg elég valószínűtlen, hogy feltörjenek egy wifit :). Lehet hogy valamelyik gépen van valamilyen csúnya program? Saját részről át szoktam nézni Avast! meg a free Malwarebytes segítségével a gépet, pár napja talált a Malwarebytes 1 fájlt, amit töröltem is. Ma is átnéztem a gépet, de nem talált semmit.
    Mindenesetre átnézetem bátyám gépét is, a biztonság kedvéért.
    Btw, ha nem behatolás, akkor mi okozhat ilyet?

    Szerk.: Hmm, most ahogy nézem a Dokumentumok mappámban találtam egy "Default" nevű Remote Desktop Connection fájlt. Kezd ez bűzleni? Rákerestem a neten, azt írják, hogy ha megnyitod a Remote Desktop-ot, akkor lesz ilyen fájl a Dokumentumok mappádban. Ez ok is lenne, de 1: én nem emlékszem, hogy megnyitottam volna bármikor is, 2: tegyük fel, nem emlékszem jól. A módosítás dátuma, viszont a mai dátum (2016.07.04. 18:34 - még a napszak is stimmel, kora este kaptam a IP cím egyezéséről szóló értesítő ablakot), ami több mint gyanús nekem... kezd ez büdös lenni(?)

    [ Szerkesztve ]

    "Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!

Új hozzászólás Aktív témák