Új hozzászólás Aktív témák

  • Dzsekó

    addikt

    válasz Vasti74 #59714 üzenetére

    Egy hálózat esetén egy DHCP kell. De itt nem teljesen egy hálózat van. Az egyik PC-nek az egyik router beállításait kell, hogy megkapja (átjárónak a router ip-jét), a másik PC-nek pedig a másik router beállításait kell megkapja. Már nem emlékszem, hogy végül hogyan hagytam a DHCP-t. Azt tudom, hogy mivel asztali gépek, ezért fix-en beírtam Windows-ba az IP-t, maszkot, átjárót, DNS-t. Laptop itt nincs. De mi van, ha laptoppal szeretnék mondjuk gyorsan feltölteni (mobil internet), de csak a vezetékes routerben van beállítva DHCP. Akkor a vezetékes router IP-jét kapja meg átjárónak a laptop és a vezetékes router lassú feltöltésével fog feltölteni a laptop.
    Megoldás lehet a MAC cím alapján IP osztás, de akkor is mindkét routernek kell osztania, ha mindkét netet szeretném használni.
    Összegezve: alapestet nézve tökéletes, amit mondasz. Én is mindig így szoktam beállítani. De ez egy különleges helyzet, ezt csak így tudtam összehozni. Azt, hogy a két netet egy routerbe tudjam tenni sajnos nem működik, mert a szolgáltatói router csak DSL-t tud, a mi routerünk meg csak 4G netet tud. Ha egy routerbe lehetne gyúrni a két netet, akkor mehetne a sima alapeset. Lényeg, hogy így is működik 2 éve már kb.

Új hozzászólás Aktív témák