Új hozzászólás Aktív témák

  • snyper990

    őstag

    válasz Declare #60045 üzenetére

    1) Csak még mindig modem módot emlegettél (ami egyébként is bridge mód inkább), azért gondoltam, hogy leírom megint...

    2) Ha visszakerestél/olvastál volna a telekomos topikban, ahogy kértelek már 2x vagy 3x, akkor tudnád, hogy a telekomos IPTV adás normál esetben külön VLAN-on jön, amit a szolgáltatói HGW-n hoznak létre, és aminek a létrehozásához szükséges beállításokat (amiket meg kéne adnod a routereden, hogy úgy működjön, ahogy szeretnéd) nem hozza nyilvánosságra a Telekom. Ez így működik attól függetlenül, hogy elhiszed-e vagy sem. (Bár a Technicolor ONT-n az Internet Access menüpontban meg lehet nézni az iptv-s DHCP adatokat, esetleg megnézheted, hogy a Sagemcomban is megtalálhatóak-e; de azt nem tudom, hogy tudnál-e valamit kezdeni velük észszerű keretek közt, mert minimum egy MAC klónozást igényelne, és nem tudom, hogy a hitelesítés pl. mi alapján megy.)

    3) Ha jól csináltad a PPPoE passthrough-t, akkor a Sagemcomnak nem lehet köze ahhoz, hogy nem megy a NAS. Ellenőrizted, hogy nem vagy-e CGNAT mögött? Ha nem vagy, akkor a konfigurálásához használd a gyártó leírását (vagy olvass/keress utána - legvégső esetben pedig kérdezz - a NAS topikban).

    Azóta gondolkoztam rajta egy kicsit, és arra jutottam, hogy nem tudom, tényleg jó ötlet-e a switch, átmegy-e rajta rendesen a PPPoE passthrough forgalom. Ha tippelnem kéne, szerintem igen, de ha tudod, akkor előbb próbáld ki egy kölcsön switch-csel, ne vegyél fölöslegesen, ha mégsem megy úgy.

    Meg szerintem az Asusnak a WAN portjába kéne dugni a HGW felől jövő kábelt, mivel passthrough esetén nem belső hálós eszköz lesz a router, hanem a WAN és a LAN közötti átjáró.

    IGMP snoopingot tudó switch is többször lett ajánlva a telekomos topikban, legutóbb emlékeim szerint az elmúlt 2 hétben valamikor. Kereső, kereső, kereső. Ha használnád kérdezés helyett, már rég megoldottad volna a problémád

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák