Új hozzászólás Aktív témák

  • lo_jo

    senior tag

    válasz edeleny #107020 üzenetére

    Értem én, hogy kulturális sokk, de a Luca egy bibliai eredetű latin név (Lukács), nem újkeletű a használata, tehát nem Gipsz Jakab Krisztiánóronáldó.

    A lemez továbbra sem azért kell, mert arról bármit is olvasna, mint régen, amikor még PC-n is cserélni kellett a lemezt akár játék közben. A lemez egész egyszerűen a hitelesítő kulcs, hogy neked megvan a játék és a konzol el tudja indítani. Ezért tud még konzolon működni a használt játékok piaca teljesen legálisan, ellenben PC-vel, ahol ha egyszer beváltottál valamit, az a tiéd, max refundra van opciód az adott platform szabályai szerint. Persze meg lehet csinálni, hogy minden egyes digitális játékot új accountra veszel és azokat eladod felhasználóval és jelszóval együtt, de ez jelenleg nem legális.

    Digitális gépről azért beszéltek le, mert még mindig várnál, ki tudja meddig, most meg boldogan játszhatsz ugyanúgy a digitális és a lemezes verziókkal is. Ha ennyire kényelmetlen, akkor add el a lemezes játékot és vedd meg digitálisan. Bukni fogsz rajta, de megvan az opciód, hogy ennyit fizetsz a kényelemért.

    Anno a lemezek körítése 0 volt a fapad verziós PC játékok 99%-nál is. Semmivel nem kaptál többet vagy kevesebbet, mint a szükséges minimum, azaz a játék fix verziója, a világszinten sokkal kisebb lefedettségű szélessávú internet előtt kellett a papír a jogi hülyeségek miatt, esetleg a monitorról olvasás helyett nézegethettél valami hitvány nyomtatású kézikönyvet. Ezek ma mind megtekinthetők online vagy ingame, 4k felbontásban, elérhetők szinte bármilyen eszközről. És most is így van, még PC-n is, alap verziónál legtöbbször kapod az alapot (PC-n ez már csak digitális kulcs a beváltáshoz), esetleg a játék zenéjét audio CD formában, hogy ne csak egy "kaparós sorsjegy" legyen a tokban, extrás kiadásnál felárért meg jár a matrica/poszter/kitűző/fémtok/műanyag figura/kulacs. De mondok jobbat: van olyan gyűjtői kiadás (PC-re is), ahol a játék nincs benne az árban, még kulcs formájában sem, csak és kizárólag az extrák. Meg van ennek is az előnye és a hátránya is.

Új hozzászólás Aktív témák