Új hozzászólás Aktív témák

  • st3v3np3t3r

    veterán

    válasz lezso6 #7038 üzenetére

    Látom, hogy neked is nekem, fullra más a szövegértelmezésünk a nyílt forrású programokkal kapcsolatban....

    Nyílt forráskód jelentése
    ...Az Open Source emellett márkajegy is, amelyet az Open Source Initiative birtokában van. Ez a közösség a következőképpen határozza meg a nyílt forráskódú szoftver fogalmát: az adott szoftver mindenki által korlátozás nélkül hozzáférhető kell legyen, a forráskódot is közzé kell tenni,...

    Ezzel szemben Arcanus:#1208
    "2017-11-12 08:34:46
    Dehogy nem. Jelenleg fenn van GitHub-on, csak privátban. Ha kell adok hozzáférést Minden nyílt, semmit nem titkolunk el."

    Ennek fényében amit Arcanus-ék csináltak programverziót, az sem volt nyílt forrású.

    Nos, a fenti hozzászólás tartalmát és a nyílt forráskód értelmezését(OSI által megfogalmazva) figyelmbe véve, az hogy "privát és engedély kell a hozzáféréshez" , nincs összhangban a "nyílt forráskódú program" jelentésével jelen esetben.
    Ami privát és hozzáférésköteles, tehát az zárt. Programozásban nincs középút, hogy nyílt és zárt is egyszerre... mint a bináris számrendszerben, vagy 1, vagy 0.

    Amúgy kicsit vonatkoztass el, a PH oldalas dolog egy példa volt csak erre a nyílt dologra, de látom nem sikerült értelmezni. Sebaj :)), látszik felesleges példákat írni neked.

    Tönkre tenni valamit nem csak úgy lehet ha, belepiszkálnak a forrádsa. Ezen sem sikerült túlnézni. Tönkretenni úgy is lehet valamit, hogy lemásolják 1:1 és telirakják szeméttel és azt terjesztik...:U
    Szép dolog a nyílt forrás, sosem állítottam az ellenkezőjét, de azon túlmenöen, hogy belelátnátok az appba, azon a határon is túl kell látni és mérlegelni, hogy a nyílt forrásnak is van ugyan úgy rossz oldala, nem csak jó.

    [ Szerkesztve ]

    Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

Új hozzászólás Aktív témák