Új hozzászólás Aktív témák

  • Arcanus

    aktív tag

    Sziasztok!

    Az alkalmazást nem fogom tudni tovább fejleszteni egyedül, egyszerűen nincs időm rá. Rengeteg időt emésztett fel, hogy egyedül javítgattam foltozgattam az appot az elmúlt egy évben, hétvégenként, esténként néha órákon keresztül. Mivel egyetemista voltam, ezért szabadidőmben tudtam foglalkozni az appal, tudtam az igények egy részét teljesíteni, a hibákat javítani (még ha egyik pillanatról a másikra kellett). Ez az idő elmúlt, konkrétan az elmúlt egy másfél hónapban elő nem vettem komolyabban a kódot, hiába volt tervben nem jutottam oda és ez nem lesz másképp egy jó ideig az biztos.

    Az alapvető gond azzal van, hogy az alkalmazás a már meglévő weboldal forrását használja, szedi ki az adatokat, linkeket és formázza meg. Ez mindaddig megy amíg a weboldalban nincs változás - azaz nem változik meg strukturálisan az oldal szerkezete. De mivel ez nincs garantálva (hiszen folyamatosan fejlesztik az oldalt), ezért az appnak is követnie kell a változásokat, hogy használható maradjon. Tehát ha változik az oldal felépítése és az alkalmazás emiatt nem megy valakinek frissíteni kell az alkalmazást, hogy az új változásokat bele tegye. Ha törik valami, akkor az app nem működik.

    Ezen a ponton felvetődött a kérdés, hogy meg lehetne-e oldani, hogy a prohardver biztosítson bármilyen API-t amit az alkalmazás használhat kiküszöbölve a fentebb említett gondot. Úgy néz ki, hogy nem, nem lesz API. Az app egyébként sem hivatalos, és bármikor mondhatják, hogy vegyem le a play store-ból. Mindeddig azért működött a dolog, mert mobil nézetben nincs reklám mint ahogyan az appban sem. De az új weboldalon már lesz mobil nézetben is - míg az appban nem, szóval ha addig nem is, de onnantól biztosan nem lehetett volna használni (talán a prémium tagok kivételek).

    Egyszóval az app működőképes mindaddig, amíg valaki foglalkozik vele, de én már nem tudok így leveszem az appot (mert jelen állapotában használhatatlan). A forráskódot elérhetővé teszem, teljesen nyílt volt eddig is, de innentől bárki elérheti ha gondolja. Tényleg sajnálom, de így nem megy tovább. :(

    ui.: készítek egy összefoglaló logout bejegyzést is az appról, megosztok statisztikai adatokat (amit gyűjtöttem), illetve oda kiteszem a forráskód linkjét

Új hozzászólás Aktív témák