Új hozzászólás Aktív témák

  • Inhouse

    őstag

    válasz Kernel #2082 üzenetére

    Beindul az autó 13,6 V-on tartott akkuval, vagy beindul? Nyári melegek dacára kibír 10 évet is ilyen fix feszültségszabályzóval, vagy kibír 15 évet is?
    Ez a kérdés így nem túl szakmai. A töltés milyensége nem csak a töltőfeszültségtől függ, hanem az akku töltöttségétől, bár te nem hiszel benne és ezt hangoztatod is hibásan a hőmérséklettől, az eltelt időtől, stb.
    Szóval, hogy mennyire töltődik fel az akkud 13,6V-tól az eléggé eseti. Egy autóban ráadásul fogyasztás is van, nem úgy, mint egy külső töltésnél. Kibírt 10 évet? Az nagyon jó és ritka kivétel, lehet neki örülni.

    Ajánlásokat mutatsz, de mi köze ennek a házilagos töltés kérdéséhez? Minek bonyolítani, ami egyszerű?
    Kategórikusan kijelentetted, hogy a teljes töltöttség feszültségszintjéhez nincs köze a hőmérsékletnek, ez nem igaz. Az, hogy házilag töltesz, vagy nem nem érdekli az akkut, nem kell kézműves pártinak lennie. Ha idézhetném egy tanult, magas beosztású ismerősöm, akkor most terelsz. :)

    Aki szerint arról lehet felismerni a szakembert, hogy "feszt" ír feszültség helyett, szakmai szlenget használ, azóta is ezen röhögök... Írod ezt nekem, aki utálom a primitív rövidítéseket, ostoba szlenget, a szakembert ugyan felismerem félszavakból, csak épp tudás alapon, nem szlengből.
    Nézzük a tényeket. Kapacitást írtál az indítási képességgel kapcsolatban, amihez inkább az indítóáramnak van köze. Erre írtam, amikor kikérted magadnak a kioktatást, hogy inkább elviselném szakmainak a "fesz" rövidítést, mint ezt a keverést. Azt, hogy erről ismerni fel a szakembert nem mondtam. Inkább írnék olyat, hogy nem arról, hogy szervizt vezet. De legalábbis valószínűleg nincs kapcsolatod a fogyasztókkal, vásárlókkal, mert sok lenne konfliktus és kevés a bevétel.

    Miből gondolod, hogy felzaklattál? Mert részletesen fogalmazok? Így szoktam, más témákban is. Vannak ilyen precíz emberek, én kérek elnézést...
    Ezt már tényleg ne, ezt te sem hiszed el, ugye? Vagy tényleg van önértékelési problémád, vagy direkt keresed a konfliktust és ezért beszélsz néha butaságokat, majd meg is dicséred magad, hogy jobban meglepődjünk. Nagyon, nagyon unalmas és fárasztó.

    Nem kötelező hülyéktől akkut vásárolni, abban a pillanatban otthagyom és máshol veszem meg.
    Még mindig azt érzem, hogy értelmetlen az egész rugózás, felesleges műbalhé, még mindig nem erről szól a topik, hanem hálózati töltő(k)ről, meg amit már nem is ismételnék.

    Pozíciódból adódóan (már kezdek kételkedni benne) kellett már találkoznod akkumulátor jótállási jeggyel. Zömében az elvárt töltési feszültség 13,8-14,4V között mozog. Amennyiben nem esik ezen belül, akkor garanciát kizáró ok. Nem hinném, hogy te aki mindent kikér magának lehülyézhetsz egy hozzászólás alapján egy üzletet, akik betartatják a szabályokat.

    Még egyszer kérnélek, hogy beszélj valakivel magad körül, hátha segítenek a jó útra tévedni!

    Üdv Inhouse

Új hozzászólás Aktív témák