Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz KROK640 #110569 üzenetére

    Direkt kiemeltem, hogy akkor, ha nem kell semmi komolyra, erre jössz a gyenge vga-val... Konkrétan ebben a helyzetben a dedikált vga, mint olyan, hátrány. Egy mobil i5/r5, 16GB ram, 512GB m.2 kell és kész, 5-7 évig hatalmas mosollyal fogják használni a gépet, számukra ez mindenre is elég.

    Kiváló példa: haverom, laptop kellett neki, mert minden nap hordozza folyamatosan, munkára, de excel, levelezés, netezés, videózás a felhasználás. 2 éve vette. 10 (vagy 11? tudja a tököm, ott körül) gen Intel i5, 8GB, 128GB volt akkor, azóta ez bővítve lett 16GB, 2Tb-ra. Azért lett így, mert a nagyobb akku meg a létező legjobb kijelző volt a prioritás, én mondtam neki, hogy erre menjen rá, mert a többi később bagóért bővíthető, de a kijelző meg a gépház "örök". Dell Latitude lett ha jól emlékszem (az a Dell business class ultrabook, ugye? - mindig elfelejtem a hülye Dell nevezéktant).
    Imádja. Rohadtul nem kell neki plusz egy gép.

    Akkuja kibír egy teljes napot, ahogy használja, le is szokott róla, hogy töltőt vigyen magával, kijelző látszik kint is bármikor (500 nit+), szépen szól, strapabíró, megbízható, mi kell még?

    Soha, de soha nem fog játékot látni ez a gép. Soha, de soha nem fognak rajta képet szerkeszteni, videót vágni, programozni, részecskefizika szimulációt futtatni, stb.
    YouTube, Facebook, Excel, Chrome, Outlook, total commander, smplayer, vlc, és itt kifújt a dolog. Mi a picsának erre ennél erősebb vas? Pláne úgy, hogy még az asztalhoz is kötöm vele?
    Elhiszed, hogy leszarja, hogy erősebb gépe is lehetne, ha cserébe nem tud kiülni vele a kertbe megnézni az asszonnyal egy filmet, borozgatás közben? :D
    Biztos vagyok benne, hogy mikor beül az asszony az ölébe a kertben egy kellemes nyári estén, filmezés közben nem az jut eszébe, hogy bazmeg, ennyi pénzért lehetne több mag a procimban! :DDD

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák